Pasta Met Rucola En Ansjovisboter 0018 Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Pasta met rucola en ansjovisboter

Vlees, vis of vegetarisch? Met pasta kun je alle kanten op! In deze pasta met rucola en ansjovisboter combineren we 3 klassieke Italiaanse pastagerechten in één: Spaghetti Puttanesca (met ansjovis), Aglio é Olio (met olijfolie en knoflook) en Arabiatta (met chili en tomaten). Als dat niet genieten wordt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pasta met rucola en ansjovisboter

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Pel het teentje knoflook. Maal de ansjovis, knoflook en de helft van de citroensap fijn in de foodprocessor. De resterende citroensap gebruik je niet meer. Voeg de citroenrasp, de helft van de chilivlokken en de boter toe en mix kort door tot alles gemengd is.
2
Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar bij het afgieten een kopje kookvocht. Halveer de cherrytomaten. Pluk de takjes basilicum.
3
Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Snijd de ciabatta in plakken en verdeel 2/3 van de olijfolie over de plakken. Gril de ciabatta 1 min. per kant.
4
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de cherrytomaten 3 min. aan. Voeg de helft van de ansjovisboter, spaghetti en kookvocht toe en warm nog 2 min. door. Schep regelmatig om. Voeg de rucola toe en verdeel de pasta over de borden.
5
Maak de pasta af met de blaadjes basilicum en de rest van de chilivlokken. Serveer met een stukje brood en de rest van de ansjovisboter.

Een super smaakvol ingrediënt

Koken met ansjovis voegt een hartige en intense smaak toe aan gerechten. Deze kleine visjes worden vaak in ingeblikte vorm gebruikt en zijn veelzijdig in de keuken. Ansjovis kan worden gebruikt om smaak toe te voegen aan sauzen, dressings en marinades. Het is een populaire toevoeging aan pizza’s, pasta’s en salades. Ansjovis is ook een belangrijk ingrediënt in klassieke gerechten zoals de Caesar salade en de salade Niçoise. Hoewel ansjovis een sterke smaak heeft, kan het subtiel worden gebruikt om diepte en umami aan gerechten toe te voegen. Het is een favoriet onder liefhebbers van de mediterrane keuken en voegt een onmiskenbaar smaakvolle dimensie toe aan tal van gerechten.

Klassieke Italiaanse pasta’s

De klassieke Italiaanse pasta’s Spaghetti Puttanesca, Bucatini en Pasta Arrabiata behoren tot de meest geliefde en smaakvolle gerechten uit de Italiaanse keuken.

Spaghetti Puttanesca is een heerlijk en levendig gerecht dat zijn oorsprong vindt in Napels. Het wordt gemaakt met spaghetti, tomatensaus, ansjovis, knoflook, olijven, kappertjes en chilipepers. De combinatie van deze ingrediënten resulteert in een rijke en pittige saus die de pasta tot leven brengt.

Bucatini is een dikke, holle spaghetti die perfect samengaat met sauzen op basis van tomaten. Het wordt vaak geserveerd met een intens smakende saus, zoals Amatriciana. Deze saus bevat tomaten, guanciale (gezouten varkenswang), pecorino-kaas, knoflook en chilipepers, wat resulteert in een heerlijk hartig en pittig gerecht.

Pasta Arrabiata, wat ‘woedend’ betekent, is een pittige en kruidige pastaschotel. Het wordt bereid met tomatensaus, knoflook, olijfolie en chilipepers. De hitte van de chilipepers geeft het gerecht een opwindende kick, terwijl de tomatensaus de perfecte balans biedt.

Pasta inspiratie

Naast dit ontzettend smaakvolle recept, hebben we natuurlijk nog superveel andere pasta recepten voor je klaarstaan. Een klassieker in de pasta soorten is de pasta pesto. Een echte aanrader. Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier alle pasta recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via