Deze granita maak je gemakkelijk een dag van tevoren, zodat je het op het moment zelf alleen nog maar mooi in een glas hoeft te doen en garneert met gemarineerde aardbeien, basilicummascarpone en limoen. Een dessert om heerlijk mee af te koelen op een zomerse dag!
Tip: maak met behulp van 2 koude theelepels een ovaal bolletje (quenelle) van het mascarponemengsel. Schep met de ene lepel het mascarponemengsel. Schep met de andere lepel de portie over door met de brede kant van de lepel in de holte te scheppen van de andere lepel. Herhaal dit meerdere malen totdat een ovaal bolletje ontstaat.
Granita is een traditioneel Italiaans dessert dat bestaat uit bevroren en geschraapte ijskristallen. Het is een verfrissende lekkernij die vooral populair is tijdens warme zomerdagen. Het wordt gemaakt door een mengsel van suiker en smaakstoffen, zoals fruitpuree, koffie of citroensap, in te vriezen. Terwijl het bevriest, wordt het mengsel regelmatig geroerd, waardoor er ijskristallen ontstaan. Dit geeft de granita zijn kenmerkende licht korrelige textuur.
Granita wordt vaak geserveerd in een glas of kom, soms met een schijfje citroen of een takje munt als garnering. Het wordt vaak gegeten als dessert, maar kan ook worden genoten als tussendoortje of verfrissende lekkernij op elk moment van de dag. Het is een veelzijdig dessert met vele regionale variaties in Italië. Sicilië staat bekend om zijn beroemde citroengranita, terwijl andere regio’s hun eigen unieke smaken en variaties hebben, zoals aardbei, perzik, koffie en amandel.
Ben je verliefd geworden op dit verfrissende drankje en wil je het vaker maken? Wissel af met smaken! In principe kun je granita maken met allerlei verschillende smaken, zodat je zelf kunt kiezen wat jij het lekkerst vindt. Wat dacht je van deze granita koffie met vanilleroom? Romig door de toegevoegde vanille en lekker fris door de munt! Wil je graag een cocktail maken met granita? Ga voor deze kleurrijke cocktail met roségranita en suikerspin. Ontzettend leuk als aperitief voor een diner!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment