Deze smaakvolle, verfrissende granita van koffie is de perfecte, zoete afsluiter voor na het sporten of op een zonnige dag. De vanille die in de room is verwerkt, zorgt voor een extra smaakbeleving aan het halfbevroren drankje. De munt geeft een frisse touch bij de stevige koffiesmaak.
Granita is een verfrissend Italiaans dessert dat bestaat uit bevroren water gemengd met suiker en smaakmakers zoals fruit, koffie of kruiden. Het wordt gemaakt door het mengsel regelmatig door te roeren terwijl het bevriest, waardoor een korrelige textuur ontstaat. Granita wordt vaak geserveerd als een verkoelende lekkernij op warme zomerdagen.
Wanneer je in Sicilië bij een restaurant zit, zie je één gerecht standaard terugkomen op de kaart: granita. Je kunt kiezen voor een hartige of zoete twist. Hoewel het vaak als dessert wordt geserveerd, eten de Italianen in Sicilië het maar al te graag tijdens het ontbijt. Of je kunt er voor kiezen om een granita te verorberen na een uurtje sporten, zoals deze heerlijke granita koffie met vanilleroom.
Dat koffie makkelijk gecombineerd kan worden met iets zoets, laat deze granita koffie met vanilleroom goed zien. Door de toevoeging van de vanille, agave siroop en suiker, krijgt het drankje een zoete smaak. Of wat dacht je van deze latte macchiato à la framboise? Deze latte bestaat zoals gebruikelijk uit prachtige laagjes, maar wij voegen er nog extra kleur aan toe. Onderin heb je een lekkere frambozen coulis en bovenop verrassend pistache schuim. Serveer voor de ultieme koffie ervaring wat lekkernijen als pistachenoten en macarons bij de latte macchiato, of houd het bij de koffie om na het sporten te genieten van een zoete koffie!
Ben je iemand die vroeg in de ochtend sport en daarna ontbijt? Probeer dan eens dit ontbijtrecept: tiramisu ontbijttaartje met overnight oats. Een voedzaam ontbijtje dankzij de havermout en extra lekker door de espresso en pure chocolade. Door de havermout heb je langer een verzadigd gevoel, ideaal na een goede sportsessie. Maak deze overnight oats, zoals de naam het al zegt, de avond van tevoren en laat het een nacht in de koelkast weken.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment