Print opties

Sluiten

Aardbeiengranita met gemarineerde aardbeien

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 30min

Ingrediƫnten

4 personen
Ingrediƫnten
Extra benodigdheden
1
Zet een grote, platte ovenschaal in de vriezer. Maak de helft van de aardbeien schoon en verwijder het kroontje. Snijd de helft van de limoen in partjes en zet apart. Pers het sap uit de andere helft van de limoen. Voeg de schoongemaakte aardbeien, limoensap en de helft van de poedersuiker bij elkaar en mix tot een gladde puree in de foodprocessor of met behulp van een staafmixer.
2
Verdeel het mengsel over de ovenschaal en plaats terug in de vriezer. Neem na 30 min. uit de vriezer en roer los met een garde. Herhaal deze stap iedere 30 minuten, gedurende 3 tot 4 uur tot het geheel bevroren is.
3
Maak ondertussen de rest van de aardbeien schoon en verwijder het kroontje. Halveer de grote aardbeien. Meng de aardbeien met de balsamico azijn en zet gekoeld apart.
4
Pluk de takjes basilicum, houd enkele kleine blaadjes apart. Hak de rest van de blaadjes fijn en meng door de mascarpone.
5
Verdeel de aardbeiengranita, gemarineerde aardbeien en de basilicummascarpone over de glazen. Maak af met enkele blaadjes basilicum en een partje limoen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.