Alcoholvrije Sangria 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Alcoholvrije sangria

Sangria alleen in de zomer? Zeker niet! Sangria is geschikt voor elk seizoen. Pas de soorten fruit die je gebruikt aan het seizoen aan en je kan er het hele jaar door van genieten. Deze alcoholvrije variant met onder andere sinaasappel en cranberry is lekker bij elke borrel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept alcoholvrije sangria

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Snijd de sinaasappel en ½ van de limoen in schijfjes. Knijp de overige limoen uit en mix met het passievruchtensap en de ginger ale.
2
Giet de sangria in een kan en mix met de sinaasappelschijfjes, limoenschijfjes en cranberries.

Tip: wil je de sangria lekker koel houden? Voeg dan wat ijsblokjes toe.

Waar komt sangria vandaan?

Sangria vindt zijn oorsprong in Spanje, waar het al eeuwenlang een populair drankje is. De naam ‘sangria’ is afgeleid van het Spaanse woord voor bloed (‘sangre’), verwijzend naar de dieprode kleur van de traditionele variant van dit drankje.

De oorsprong van sangria dateert waarschijnlijk uit de Romeinse tijd, toen het gebruikelijk was om water bij wijn te voegen om het drinkbaar te maken. In de loop der eeuwen ontwikkelde dit mengsel zich in verschillende regio’s, maar het moderne concept van sangria zoals we dat vandaag kennen, werd populair in Spanje en later verspreid over de wereld.

De basis van sangria bestaat meestal uit rode wijn gemengd met vruchtensap (zoals sinaasappel- of citroensap), suiker, fruitstukjes (zoals sinaasappels, citroenen, perziken, en bessen), soms aangevuld met likeuren zoals brandy. Het wordt vaak gekoeld geserveerd, waardoor het een verfrissende keuze is, vooral tijdens warme zomerdagen. Sangria staat bekend om zijn fruitige smaak en sociale karakter, waardoor het een geliefde drank is op feesten en bijeenkomsten over de hele wereld.

Geniet vaker van een heerlijke sangria!

Af en toe genieten van heerlijke sangria lukt zeker met de recepten van Eatertainment. Naast deze alcoholvrije variant, hebben we ook een recept voor klassieke sangria. Gemaakt met Rioja wijn, bruiswater, ananas, appel, sinaasappel, citroen en natuurlijk ijsblokjes om het drankje lekker koud te serveren. Een witte sangria is natuurlijk ook erg lekker en vaak frisser dan de klassieke versie. Deze witte sangria met zomerfruit is een heerlijk verfrissend drankje voor op een warme dag. Bierliefhebber? Ga dan voor de biersangria met citroen en ananas. Gebruik er bier voor naar keuze, bijvoorbeeld blond bier, en vul het aan met bruiswater met een smaakje. Ga aan de slag met dit makkelijke drankje en geniet!

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?