Verwarm de oven voor op 200°C en haal het bladerdeeg uit de diepvries zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
2
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine blokjes van 1 cm. Hak de walnoten grof en meng met de appelblokjes, honing en zout. Rasp er wat sinaasappelschil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) over en meng nogmaals.
3
Scheid het eigeel van het eiwit en roer het eigeel los met een vork. Verdeel diagonaal een eetlepel van het appelmengsel over het bladerdeeg en bestrijk de rand van het bladerdeeg met eigeel. Vouw het bladerdeeg diagonaal dicht en druk de randen voorzichtig aan met een vork.
4
Bestrijk de bovenkant van de appelflap met eigeel en strooi hier wat suiker overheen. Plaats de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze 15-20 min. in de oven. Haal uit de oven laat afkoelen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.