Babi pangang, iedereen kent het wel. Maar wist je dat je dit ook heel makkelijk zelf maakt? In dit gerecht vullen we warme broodjes met kruidig vlees in de welbekende saus. Heerlijk afgetopt met komkommer, atjar en gefrituurde uitjes.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Recept babi pangang buns
Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de pistolets af in 8 à 10 min. Meng de five spices powder met zout, peper, komijnpoeder, rietsuiker en paprikapoeder. Marineer de speklappen in het kruidenmengsel. Verhit olie in een koekenpan en bak de speklappen gaar en knapperig.
2
Snijd de knoflook en de ui fijn. Verhit olijfolie in een steelpannetje met dikke bodem. Fruit de knoflook, ui en gember aan. Blus het geheel af met water, chilisaus, citroensap, ketchup en sambal. Laat het geheel 10 à 15 min. inkoken tot de saus ingedikt is.
3
Snijd de mini komkommers in plakjes. Snijd de pistoletjes open. Beleg ze met de knapperige speklappen en besmeer rijkelijk met de zelfgemaakte babi pangang saus.
4
Serveer de broodjes met plakjes komkommer, atjar en gebakken uitjes.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment