Babi Pangang Met Atjar
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees

Babi pangang met zelfgemaakte atjar

Babi pangang is dé klassieker van de traditionele Chinese restaurants in Nederland. Bijna iedereen kent het wel, maar weet je ook dat je het heel gemakkelijk zelf kunt maken? Wij laten zien hoe je de perfecte babi pangang met zelfgemaakte atjar op tafel zet. Mals van binnen en krokant van buiten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten babi pangang
Atjar
Babi pangang saus

Recept babi pangang met zelfgemaakte atjar

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 30min
Kookmodus
1
Wrijf de schouderkarbonade in met het five spices poeder Laat 1 uur intrekken. Voeg het vlees toe aan een pan met koud water tot het onder water staat. Breng het water aan de kook en zet op laag vuur met een deksel op de pan zodat het niet droog kookt. Laat 1 uur sudderen.
2
Ga verder met het maken van de atjar. Verwarm de azijn, suiker, zout, gemberpoeder, kurkuma en knoflookpoeder in een steelpan tot de suiker is gesmolten. Laat het niet koken. Giet het geheel in een afsluitbare pot en laat afkoelen. Rasp de wortel en snijd de witte kool, rode peper en komkommer in reepjes. Voeg toe aan de pot met marinade en zet voor minimaal 1 uur in de koelkast. Voor de ideale smaakbeleving laat je de atjar 24 uur trekken in de koelkast.
3
Maak ondertussen de saus. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit zonnebloemolie in een steelpan op laag vuur en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree, sesamolie, gember-poeder, bruine suiker, ketjap medja, vissaus, sambal en water toe en roer goed door.
4
Haal het vlees uit het water en dep droog. Verhit de zonnebloemolie in een pan op hoog vuur en bak het vlees in ca.5 min. krokant. Snijd vervolgens in reepjes.
5
Serveer het vlees met de saus en atjar.

Welk vlees heb je voor babi pangang nodig?

Babi pangang wordt traditioneel gemaakt van geroosterd varkensvlees, meestal van de hals of het buikspek. Het vlees wordt gemarineerd en vervolgens geroosterd tot het mooi gekarameliseerd is.

Waar komt babi pangang vandaan?

Babi pangang is een gerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit de Chinese keuken. Het is echter vooral bekend geworden in Nederland en wordt hier vaak geserveerd in Chinese restaurants en afhaalzaken. De Indonesische variant van babi pangang is anders van smaak en wordt gemaakt van varkensvlees in een pittige saus.

Wat eet je bij babi pangang?

Babi pangang wordt meestal geserveerd met witte rijst en groenten, zoals roerbakgroenten of atjar tjampoer (zoetzure groenten). Daarnaast wordt het vaak geserveerd met gebakken uitjes, kroepoek en sambal voor wat extra smaak en pit.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Vis
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Aziatisch
Chinees
Soort
Vlees
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via