Babi pangang is dé klassieker van de traditionele Chinese restaurants in Nederland. Bijna iedereen kent het wel, maar weet je ook dat je het heel gemakkelijk zelf kunt maken? Wij laten zien hoe je de perfecte babi pangang met zelfgemaakte atjar op tafel zet. Mals van binnen en krokant van buiten.
Babi pangang wordt traditioneel gemaakt van geroosterd varkensvlees, meestal van de hals of het buikspek. Het vlees wordt gemarineerd en vervolgens geroosterd tot het mooi gekarameliseerd is.
Babi pangang is een gerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit de Chinese keuken. Het is echter vooral bekend geworden in Nederland en wordt hier vaak geserveerd in Chinese restaurants en afhaalzaken. De Indonesische variant van babi pangang is anders van smaak en wordt gemaakt van varkensvlees in een pittige saus.
Babi pangang wordt meestal geserveerd met witte rijst en groenten, zoals roerbakgroenten of atjar tjampoer (zoetzure groenten). Daarnaast wordt het vaak geserveerd met gebakken uitjes, kroepoek en sambal voor wat extra smaak en pit.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment