pilav met vis
Niveau
Beginner
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Baharat pilav met roodbaarsfilet

Deze baharat pilav met roodbaarsfilet is een snel en gemakkelijk eenpansgerecht. De vis stoomt samen met de rijst in één pan. Baharat betekent specerij en is heel populair in het Midden-Oosten. Het is onder andere een mix van paprika, kaneel, koriander en nootmuskaat en smaakt heerlijk met de rijst en vis. Voor een frisse toets, voeg verse kruiden en plakjes komkommer toe.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept baharat pilav met roodbaarsfilet

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Was en snijd de bloemkool in roosjes. Pel de ui en knoflook en snipper deze.
2
Verhit olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook tot ze goudgeel zijn. Voeg de baharat specerijenmix toe en bak 1-2 min. mee.
3
Schep de rijst bij de knoflook en ui. Voeg de bloemkoolroosjes en rozijnen toe. Schenk de bouillon in de pan en breng zachtjes aan de kook. Kook 10-12 min. op laag vuur.
4
Leg de roodbaarsfilets op de rijst, doe de deksel op de pan en stoom de vis in 4-6 min. gaar.
5
Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes en hak de munt en dille fijn. Garneer hiermee de baharat pilav.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Selderij
  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Melk
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via