Deze baharat pilav met roodbaarsfilet is een snel en gemakkelijk eenpansgerecht. De vis stoomt samen met de rijst in één pan. Baharat betekent specerij en is heel populair in het Midden-Oosten. Het is onder andere een mix van paprika, kaneel, koriander en nootmuskaat en smaakt heerlijk met de rijst en vis. Voor een frisse toets, voeg verse kruiden en plakjes komkommer toe.
Voor dit oosters getinte gerecht kies ik voor een mooie roséwijn met een zwoel randje. De Calenta Merlot rosato 2021 is de perfecte wijn voor dit gerecht! De kleur is zeer licht roze. Heerlijk verfrissende smaak met tonen van klein rood fruit, bloemen met zachte minerale tonen, gevolgd door een lange afdronk. Het kleine zoetje in de afdronk pakt de smaak van de specerijen perfect op. Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan.
Roodbaarsfilet is een vissoort die vooral voorkomt in de Atlantische Oceaan. De vis heeft een zachte, witte en stevige textuur en een milde, zoete smaak. De kleur van de vis varieert van roze tot roodachtig, afhankelijk van de leeftijd en voeding van de vis. Roodbaarsfilet is een veelzijdige vis die op verschillende manieren kan worden bereid, bijvoorbeeld gebakken, gegrild of gestoomd.
De kooktijd van roodbaarsfilet hangt af van de dikte van de filets. Over het algemeen stoom je roodbaarsfilet gedurende 6-8 minuten per centimeter dikte. Houd de vis goed in de gaten om te voorkomen dat het te gaar wordt.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment