pilav met vis
Niveau
Beginner
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Baharat pilav met roodbaarsfilet

Deze baharat pilav met roodbaarsfilet is een snel en gemakkelijk eenpansgerecht. De vis stoomt samen met de rijst in één pan. Baharat betekent specerij en is heel populair in het Midden-Oosten. Het is onder andere een mix van paprika, kaneel, koriander en nootmuskaat en smaakt heerlijk met de rijst en vis. Voor een frisse toets, voeg verse kruiden en plakjes komkommer toe.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept baharat pilav met roodbaarsfilet

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Was en snijd de bloemkool in roosjes. Pel de ui en knoflook en snipper deze.
2
Verhit olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook tot ze goudgeel zijn. Voeg de baharat specerijenmix toe en bak 1-2 min. mee.
3
Schep de rijst bij de knoflook en ui. Voeg de bloemkoolroosjes en rozijnen toe. Schenk de bouillon in de pan en breng zachtjes aan de kook. Kook 10-12 min. op laag vuur.
4
Leg de roodbaarsfilets op de rijst, doe de deksel op de pan en stoom de vis in 4-6 min. gaar.
5
Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes en hak de munt en dille fijn. Garneer hiermee de baharat pilav.
wijntips

Welke wijn bij roodbaars: Rosé

Voor dit oosters getinte gerecht kies ik voor een mooie roséwijn met een zwoel randje. De Calenta Merlot rosato 2021 is de perfecte wijn voor dit gerecht! De kleur is zeer licht roze. Heerlijk verfrissende smaak met tonen van klein rood fruit, bloemen met zachte minerale tonen, gevolgd door een lange afdronk. Het kleine zoetje in de afdronk pakt de smaak van de specerijen perfect op. Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan.

Wat is roodbaarsfilet en hoe smaakt het?

Roodbaarsfilet is een vissoort die vooral voorkomt in de Atlantische Oceaan. De vis heeft een zachte, witte en stevige textuur en een milde, zoete smaak. De kleur van de vis varieert van roze tot roodachtig, afhankelijk van de leeftijd en voeding van de vis. Roodbaarsfilet is een veelzijdige vis die op verschillende manieren kan worden bereid, bijvoorbeeld gebakken, gegrild of gestoomd.

Hoe lang moet de roodbaarsfilet stomen?

De kooktijd van roodbaarsfilet hangt af van de dikte van de filets. Over het algemeen stoom je roodbaarsfilet gedurende 6-8 minuten per centimeter dikte. Houd de vis goed in de gaten om te voorkomen dat het te gaar wordt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Selderij
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Vis
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via