Deze tartelettes van DekaMarkt zijn gevuld met feta en rode ui en zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook heerlijk van smaak en lekker knapperig. De ui breng je op smaak met balsamicoazijn en tijm, wat een ontzettend lekkere combinatie is samen met de feta. Gemakkelijk te maken en ideaal voor een uitgebreide borrel!
Tip: vervang de gedroogde tijm door verse tijm.
Tip: serveer bij dit vegetarische borrelhapje een lekkere rode wijn, zoals de Woodhaven Red Zinfandel.
Tartelettes, of kleine taartjes, zijn een heerlijke en elegante lekkernij die oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Het woord ‘tartelette’ is afgeleid van het Franse woord ‘tarte’, wat taart betekent, en ‘ette’, wat een verkleinwoord aanduidt. Het concept van kleine taartjes is echter niet exclusief Frans, vergelijkbare gebakjes worden ook in andere landen gevonden.
De geschiedenis van tartelettes gaat terug tot de middeleeuwen, toen taarten werden gebruikt om voedsel te bewaren en te transporteren tijdens reizen. In de 16e en 17e eeuw ontwikkelde zich in Frankrijk de moderne patisserie, waarbij taarten en gebakjes werden gemaakt met rijke ingrediënten zoals suiker, boter en room. Tartelettes werden populair als dessert of als hapje bij de thee.
Tegenwoordig zijn tartelettes er in allerlei varianten, zoals met fruit, chocolade, noten, karamel en andere smaken. Ze zijn niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een lust voor het oog.
Met tartelettes kan je eindeloos variëren. Je kan de kleine ‘taartjes’ vullen en beleggen met alles wat je maar wilt. Kies voor hartig zoals in dit recept, of ga voor zoet. Ideaal als dessert! Deze tarte tatin met gekarameliseerde ananas is een echte aanrader als variatie op de tartelette. Een tarte tain is een omgekeerd taartje, ook afkomstig uit de Franse keuken. Serveer er een flinke dot romige mascarpone bij en jouw dessert is compleet!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment