In samenwerking met:
Borrelplank Vega
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bladerdeeg tartelette met feta

Deze tartelettes van DekaMarkt zijn gevuld met feta en rode ui en zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook heerlijk van smaak en lekker knapperig. De ui breng je op smaak met balsamicoazijn en tijm, wat een ontzettend lekkere combinatie is samen met de feta. Gemakkelijk te maken en ideaal voor een uitgebreide borrel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept bladerdeeg tartelette met feta

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de rode ui door de helft. Verhit een pan met de olijfolie en bak de rode ui 6 min., voeg de balsamico en gedroogde tijm toe en zet het vuur uit.
2
Verkruimel ondertussen de feta in grove stukken. Steek het bladerdeeg uit met een steker en leg deze in de tartelettevorm. Leg hier de rode ui op en verdeel de feta er overheen.
3
Plaats de bladerdeeg tartelette 15 min. in de oven tot goudbruin. Haal de tartelette uit de oven en serveer voor de borrel.

Tip: vervang de gedroogde tijm door verse tijm.

Tip: serveer bij dit vegetarische borrelhapje een lekkere rode wijn, zoals de Woodhaven Red Zinfandel.

Tartelettes: een Franse lekkernij

Tartelettes, of kleine taartjes, zijn een heerlijke en elegante lekkernij die oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Het woord ‘tartelette’ is afgeleid van het Franse woord ‘tarte’, wat taart betekent, en ‘ette’, wat een verkleinwoord aanduidt. Het concept van kleine taartjes is echter niet exclusief Frans, vergelijkbare gebakjes worden ook in andere landen gevonden.

De geschiedenis van tartelettes gaat terug tot de middeleeuwen, toen taarten werden gebruikt om voedsel te bewaren en te transporteren tijdens reizen. In de 16e en 17e eeuw ontwikkelde zich in Frankrijk de moderne patisserie, waarbij taarten en gebakjes werden gemaakt met rijke ingrediënten zoals suiker, boter en room. Tartelettes werden populair als dessert of als hapje bij de thee.

Tegenwoordig zijn tartelettes er in allerlei varianten, zoals met fruit, chocolade, noten, karamel en andere smaken. Ze zijn niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een lust voor het oog.

Een zoet nagerecht

Met tartelettes kan je eindeloos variëren. Je kan de kleine ‘taartjes’ vullen en beleggen met alles wat je maar wilt. Kies voor hartig zoals in dit recept, of ga voor zoet. Ideaal als dessert! Deze tarte tatin met gekarameliseerde ananas is een echte aanrader als variatie op de tartelette. Een tarte tain is een omgekeerd taartje, ook afkomstig uit de Franse keuken. Serveer er een flinke dot romige mascarpone bij en jouw dessert is compleet!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?