In samenwerking met:
Garden Gourmet Gastroburger Spicy Fresh Kimchi Burger
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bloemkool schnitzel bowl

Maak kennis met een verrukkelijk gerecht: deze knapperige bloemkool schnitzel bowl, geserveerd met groenten, zelfgemaakte yoghurtsaus en hummus. Een perfecte plantaardige en makkelijk te bereiden maaltijd. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept bloemkool schnitzel bowl

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200℃. Snijd het wortelgebladerte ongeveer 1 cm boven de wortelen af. Was ze en snijd de wortelen in de lengte doormidden, zodat ze ongeveer even dik zijn. Spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Rooster de wortelen ongeveer 20 min. in de oven tot ze zacht en lichtbruin zijn.
2
Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer en radijs in plakjes.
3
Pluk de munt, hak de blaadjes fijn en meng met de yoghurt. Pers de citroen uit. Voeg naar smaak citroensap, peper en zout toe en meng goed. Bak de Garden Gourmet Cauliflower Schnitzel in de resterende olie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Doe de quinoa in de kommen en verdeel de wortelen, komkommer, radijs, sla en hummus erover. Hak de walnoten grof. Garneer de bowl met de walnoten en serveer met de yoghurtsaus.

Bowl vol met groenten

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam avondmaal van Garden Gourmet? Probeer deze Vega Cauliflower Schnitzel Bowl! Deze kleurrijke quinoa bowl zit boordevol groenten en hummus. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het smaakt ook nog eens heerlijk.

De Garden Gourmet Cauliflower Schnitzel is een lekkere vleesvervanger door de unieke smaak en de krokante paneerlaag. De bloemkool schnitzel is een goede bron van eiwitten, terwijl de groenten en quinoa zorgen voor vezels, koolhydraten en andere voedingstoffen!

De hummus en plantaardige yoghurt in dit recept zorgen voor een romige en smaakvolle topping, terwijl de walnoten zorgen voor een extra crunch en een bron van gezonde vetten en eiwitten. De munt en het zuurtje van de citroen geven een verfrissende en lichtzure smaak aan het gerecht, terwijl de olijfolie zorgt voor een rijke en hartige smaak.

De basis van het recept

Quinoa vormt de basis van dit gerecht. Het is een veelzijdige en voedzame basis voor allerlei soorten maaltijden, meestal wordt het in salades gebruikt als deze gebakken halloumi salade met spekjes en quinoa. Het is gemakkelijk te bereiden en te combineren met andere ingrediënten. Het is in slechts 15 minuten koken klaar voor de maaltijd en het is een geweldige keuze voor vegetariërs en veganisten, omdat het een bron van eiwitten is.

Over Garden Gourmet

Garden Gourmet biedt met haar plantaardige vleesvervangers een extra optie in lekker eten voor de liefhebber, veganist, vegetariër, flexitariër of diegene die zin heeft in wat anders! Met originele recepten en hun aanbod zijn er veel variaties en opties. Van groenteballetjes, burgers en schnitzels tot gegrilde stukjes, er zijn veel mogelijkheden om jezelf te verassen. Met de vleesvervangers wil Garden Gourmet mensen inspireren om creatief te zijn en te experimenteren met nieuwe smaken en texturen.

 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via