champignonsaus
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Champignonsaus

Champignonsaus maken is onwijs simpel én lekker. Met dit basisrecept staat het in een handomdraai op tafel. Serveer deze saus bijvoorbeeld bij biefstuk, schnitzel of groenten.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept champignonsaus

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes.
2
Verhit olie in een pan en bak de champignons. Voeg na 5 min. de ui en knoflook toe en bak kort mee. Zet apart.
3
Smelt in een ander pannetje de boter voor het maken van een roux. Voeg zodra de boter gesmolten is de bloem toe en roer dit goed door met een garde. Laat de roux 1 min. zacht garen.
4
Voeg vervolgens al roerend de melk, kookroom en gedroogde dragon toe. Verkruimel het bouillonblokje erin. Roer goed door en laat doorkoken tot de saus bindt. Voeg als laatste de gebakken champignons toe.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Selderij
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via