champignonsaus
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Champignonsaus

Champignonsaus maken is onwijs simpel én lekker. Met dit basisrecept staat het in een handomdraai op tafel. Serveer deze saus bijvoorbeeld bij biefstuk, schnitzel of groenten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept champignonsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes.
2
Verhit olie in een pan en bak de champignons. Voeg na 5 min. de ui en knoflook toe en bak kort mee. Zet apart.
3
Smelt in een ander pannetje de boter voor het maken van een roux. Voeg zodra de boter gesmolten is de bloem toe en roer dit goed door met een garde. Laat de roux 1 min. zacht garen.
4
Voeg vervolgens al roerend de melk, kookroom en gedroogde dragon toe. Verkruimel het bouillonblokje erin. Roer goed door en laat doorkoken tot de saus bindt. Voeg als laatste de gebakken champignons toe.

Welke room heb je nodig voor champignonsaus?

Voor het maken van champignonsaus heb je gewoonlijk slagroom of kookroom nodig. Afhankelijk van het recept kun je ook zure room, crème fraîche of roomkaas gebruiken.

Welke kruiden passen goed bij champignonsaus?

Kruiden die goed passen bij champignonsaus zijn onder andere tijm, peterselie, rozemarijn, knoflook en dragon. Deze kruiden voegen diepte en smaak toe aan de saus en passen goed bij de aardse smaak van champignons.

Hoe lang kun je champignonsaus bewaren?

Je kunt zelfgemaakte champignonsaus ongeveer 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaren, mits het goed afgedekt is. Het is echter het lekkerst wanneer het binnen een dag of twee wordt geconsumeerd.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via