Waarom iets maken uit een pakje als je het ook gemakkelijk zelf kan maken? Door het kookvocht van gebakken vlees of gevogelte op te vangen, kan je een heerlijke jus maken. Met de juiste kruiden en smaakmakers maak je binnen 10 minuten een smaakvolle jus voor over je vlees of aardappelen.
Tip: als de jus te dun is meng dan 1 tl maïzena door de jus. Leng de maïzena eerst aan met 30 ml water om klontjes te voorkomen.
Tip: vervang het water door rode wijn of port voor een extra lekkere en diepere smaak.
Er is niets lekkerder dan wat jus van het bakken over je vlees, groenten of aardappelen te gieten. Jus is een dikgemaakte saus, normaal gemaakt op basis van kookvocht dat uit vlees of groenten komt tijdens het koken of braden. Je kan natuurlijk jus uit een pakje bereiden, maar zelf maken is zoveel lekkerder! Er zijn verschillende soorten jus recepten die je kan maken.
Eén van de soorten jus die je kan maken, is een uienjus. Serveer bij een uienjus bijvoorbeeld een gehaktbal, aardappelen en sperziebonen of ga voor slavink met gekarameliseerde uienjus. Ook ontzettend lekker bij gekarameliseerde uienjus: rosbief! Sowieso is een steak en jus altijd een goed idee. Zo kan je het serveren met wit brood om lekker te dippen in de jus, gieten over knapperig gebakken rozemarijn krieltjes of een AVG-gerecht compleet maken, zoals steak met aardappelpuree, snijbonen en champignons.
Iets anders dan een uienjus? Ga dan voor een champignon jus, lekker bij allerlei soorten gerechten, zoals een boerenkool oven stamppot. Ook lekker bij een boerenkool stamppot: honing-mosterd jus. Bij hutspot met kip gehaktballen is een vijgen-port jus ontzettend smaakvol. Wat in ieder geval zeker is: een smaakvolle jus kan gerechten naar een hoger level tillen en de smaakpapillen prikkelen.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment