Deze romige klassieke saus is het allerlekkerste wanneer je hem helemaal zelf maakt! Met maar een handjevol ingrediënten zet je al gemakkelijk zelf een bechamelsaus op tafel. Lekker om bijvoorbeeld over vis, vlees of groenten te schenken of door een lasagne te mengen.
Bechamelsaus is een klassieke witte saus gemaakt van boter, bloem en melk, vaak gekruid met peper, zout en nootmuskaat. Het wordt gebruikt als basis voor veel Franse én Italiaanse gerechten, denk aan romige pasta recepten zoals macaroni met kaas of een smeuïg lasagne recept, maar ook in de Griekse klassieker moussaka vind je bechamelsaus terug. Verder kan het ook dienen als basis voor andere diverse sauzen.
Hoewel de saus meestal op smaak wordt gebracht met peper, zout en nootmuskaat, vinden ze het in Frankrijk ook lekker om de saus op smaak te brengen met laurier en fijngesneden ui. En hoewel je bij bechamelsaus waarschijnlijk denkt aan een overload aan kaas, is niets minder waar: er zit helemaal geen kaas in bechamelsaus! Er bestaat echter wel een bechamelsaus met kaas, maar dit heeft de naam Mornay-saus.
Ben je bang om de bechamelsaus te verprutsen? Met deze tips gaat het (bijna) altijd goed! Het is namelijk wel belangrijk om goed op te letten bij het maken van bechamelsaus. Concentratie is dan ook belangrijk, want er zijn genoeg valkuilen. Met deze tips gaat het je zeker lukken:
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment