Cocktailsaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Cocktailsaus

Een garnalencocktail staat bij veel mensen op het menu met kerst en een cocktailsaus is natuurlijk onmisbaar. Laat Chef on a Mission Jeroen van Oijen hét recept voor jou hebben!

“Je zult deze saus niet terugvinden in de grote klassieke kookboeken omdat de saus gebaseerd is op de Engelse Mary Rose saus. Die is pas omstreeks 1960 ontwikkeld en dus een relatief jonge klassieker. Ik deel mijn recept wat ik al ruim 30 jaar gebruik. De saus wordt ook vaak gemaakt met whisky maar de sherry en Cognac in dit recept zijn het origineel”, aldus Jeroen. Met dit recept maak je ongeveer 400 ml cocktailsaus.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Jeroen van Oijen

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept cocktailsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Meng het paprikapoeder en de cayennepeper met de Cognac en sherry om de poeders op te lossen. Meng dit samen met de tomatenketchup, gembersiroop en het citroensap door de verse mayonaise en breng op smaak met zout.
2
Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel dit met behulp van een siliconen spatel luchtig door de saus.

Tip: in dit recept gebruik je een heerlijke zelfgemaakte mayonaise. Dit recept vind je terug in de blog van Jeroen van Oijen.

Serveertip: deze zelfgemaakte cocktailsaus is natuurlijk lekker bij een garnalen- of krabcocktail, maar je kan het ook serveren als dip voor bij de kibbeling, gefrituurde inktvisringen of rauwkost.

Bewaartip: de cocktailsaus is maximaal 3 dagen houdbaar in een goed afgesloten bakje in de koelkast.

Onmisbare sauzen voor het kerstdiner

Met het kerstdiner pakken we uit met de lekkerste kerst recepten. Van prachtige voorgerechten en smakelijke hoofdgerechten tot bijpassende wijnen en goddelijke desserts. Eén ding mag niet ontbreken tijdens het diner en dat zijn toch wel de sauzen! Of het nu gaat om een romige cocktailsaus of een lekkere groene pepersaus, de keuze is reuze! Chef on a Mission Jeroen van Oijen weet alles van de lekkerste sauzen en heeft er drie voor jou gekozen die deze kerst onmisbaar zijn:

  1. Cocktailsaus: er is niets zo lekker als een romige cocktailsaus! Je kan het serveren als dip, maar het is ook heerlijk bij bijvoorbeeld een avondje gourmetten of in een garnalencocktail. Het is helemaal niet moeilijk om te maken, dus probeer het zeker uit.
  2. Groene pepersaus: heb je een lekker stuk vlees bereid? Serveer daar een heerlijke groene pepersaus bij. Een groene pepersaus kan je het beste maken in de pan waar je het vlees in gebakken hebt. Zo komen de smaken goed terug!
  3. Rode wijnsaus: een klassieke rode wijnsaus doet het altijd goed bij een mals stuk vlees! Denk aan biefstuk, entrecote of andere vleesgerechten.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Ei
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via