Een garnalencocktail staat bij veel mensen op het menu met kerst en een cocktailsaus is natuurlijk onmisbaar. Laat Chef on a Mission Jeroen van Oijen hét recept voor jou hebben!
“Je zult deze saus niet terugvinden in de grote klassieke kookboeken omdat de saus gebaseerd is op de Engelse Mary Rose saus. Die is pas omstreeks 1960 ontwikkeld en dus een relatief jonge klassieker. Ik deel mijn recept wat ik al ruim 30 jaar gebruik. De saus wordt ook vaak gemaakt met whisky maar de sherry en Cognac in dit recept zijn het origineel”, aldus Jeroen. Met dit recept maak je ongeveer 400 ml cocktailsaus.
Tip: in dit recept gebruik je een heerlijke zelfgemaakte mayonaise. Dit recept vind je terug in de blog van Jeroen van Oijen.
Serveertip: deze zelfgemaakte cocktailsaus is natuurlijk lekker bij een garnalen- of krabcocktail, maar je kan het ook serveren als dip voor bij de kibbeling, gefrituurde inktvisringen of rauwkost.
Bewaartip: de cocktailsaus is maximaal 3 dagen houdbaar in een goed afgesloten bakje in de koelkast.
Met het kerstdiner pakken we uit met de lekkerste kerst recepten. Van prachtige voorgerechten en smakelijke hoofdgerechten tot bijpassende wijnen en goddelijke desserts. Eén ding mag niet ontbreken tijdens het diner en dat zijn toch wel de sauzen! Of het nu gaat om een romige cocktailsaus of een lekkere groene pepersaus, de keuze is reuze! Chef on a Mission Jeroen van Oijen weet alles van de lekkerste sauzen en heeft er drie voor jou gekozen die deze kerst onmisbaar zijn:
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment