Groene Peper Saus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Groene pepersaus

De saus die je serveert bij de Franse klassieker ‘steak au poivre’ oftewel ‘biefstuk met pepersaus’, maar ook erg lekker bij varkenshaas of kalfsoesters. Die wil je natuurlijk leren maken van een echte chef! Chef on a Mission Jeroen van Oijen weet alles van de lekkerste klassieke sauzen.

Deze saus kan je het beste maken in de pan waar je het vlees in gebakken hebt zodat de smaken hiervan terugkomen in de groene pepersaus. Wil je de saus liever vooraf maken? Gebruik dan een steelpan en warm het à la minute op in de pan waar je het vlees in gebakken hebt. Met dit recept maak je ongeveer 250 ml groene pepersaus.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Jeroen van Oijen

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten

Recept groene pepersaus

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Bereid de saus in de pan waar je het vlees in hebt gebakken. Giet het bakvet eruit en blus de pan af met de Cognac. Laat dit even inkoken, zodat alle aanbaksels loskomen. Let op: gooi dit niet weg! Dit zorgt voor extra smaak.
2
Pel en snijd de sjalot fijn. Voeg samen met de gekneusde zwarte peper en jus de veau toe aan de pan en laat inkoken. Voeg de kookroom toe en laat inkoken tot de gewenste sausdikte.
3
Voeg de groene peperkorrels samen met de crème fraîche toe. Proef en breng eventueel op smaak met zout.

Serveertip: serveer de groene pepersaus bij gebakken biefstuk, varkenshaas of kalfsoesters.

Aan de slag met groene pepersaus

Heb jij al eens gehoord van groene pepersaus? Deze saus is nét wat minder bekend dan een peperroomsaus met peperbollen, maar ook deze klassieke saus is heerlijk bij veel vleesgerechten! Waar de peperroomsaus met zwarte peperkorrels eerder pittig en aromatisch van smaak zijn, zijn de groene peperkorrels minder pittig en vooral lekker kruidig. Een romige groene pepersaus is lekker bij bijvoorbeeld varkenshaas, karbonade, een stukje kipfilet, kalfsoester en een stuk malse biefstuk, maar het is ook heerlijk om te serveren bij een stuk vis als kabeljauw of zalm.

Wanneer je aan de slag gaat met de groene pepersaus van Chef on a Mission Jeroen van Oijen heeft hij een goede tip: maak de saus in de pan waar je het vlees in het gebakken, want dan gebruik je die heerlijke aanbaksels. Dit is heel erg lekker voor de smaken van saus! Vind je de smaak van cognac iets te heftig? Vervang het dan bijvoorbeeld door witte wijn of een scheutje rode port.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Sauzen & smeersels
Cuisine
Hollands
Soort
Sauzen
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via