Wie houdt er nu niet van karamel? Zelfgemaakt is karamel nóg lekkerder. Het past eigenlijk bij alles, zoals bij poffertjes met hazelnoten.
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Combinatietip: lekker met ijs, over fruit, op taarten en cakes. Het allerlekkerst is het met poffertjes, gecombineerd met fijngehakte hazelnoten!
Bewaartip: je kunt de karamel in een afgesloten pot in de koelkast ca. 2 weken bewaren.
Bereidingstip: hoe donkerder de karamel, hoe beter de smaak, maar laat het niet verbranden! Roer niet met een lepel, maar schud de pan soms voorzichtig heen en weer om de suiker egaal te laten karamelliseren. Kijk uit voor hete spetters.
Variatietip: voeg een ½ tl zeezoutvlokken extra toe voor gezouten karamel.
Karamel is een verrukkelijke smaakmaker die veel mogelijkheden biedt in de culinaire wereld. Deze heerlijke zoete substantie, gemaakt door suiker te verwarmen tot het karamelliseert, heeft een rijke, gouden kleur en een diepe, nootachtige smaak. Hier zijn enkele fantastische manieren waarop je karamel kunt gebruiken:
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment