In samenwerking met:
crispy chili-olie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Crispy chili-olie

Een echte smaakbom, dat is deze crispy chili-olie! Met dit recept van The Farm Kitchen maak je de chili-olie gemakkelijk thuis, zodat je het daarna kan combineren met van alles en nog wat. Als je dit chili-olie recept met boerenkool geproefd hebt wil je niets anders meer!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Jonathan Karpathios

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten

Recept crispy chili-olie

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Doe de olijfolie in een steelpan en verhit. Snijd ondertussen de boerenkool zeer fijn en frituur krokant in de warme olie. Schep eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar de olie in de pan en zet het vuur uit.
2
Pel en snijd de knoflook in hele dunne reepjes. Pel en snijd de ui in hele dunne halve maantjes.
3
Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Haal uit de pan, laat iets afkoelen en hak grof. Gebruik dezelfde koekenpan om de mosterdzaadjes droog te roosteren tot ze beginnen te springen. Stamp de mosterdzaadjes fijn in een vijzel.
4
Verwarm de olijfolie opnieuw en voeg de ui en knoflook toe. Zodra ze beginnen te slinken voeg je de chilivlokken toe. Roer ten slotte de mosterdzaadjes, boerenkool, gehakte walnoten en wat zout door de olie. Laat iets afkoelen en schenk in een gesteriliseerde pot, draai het deksel erop en laat volledig afkoelen.

Over The Farm Kitchen

The Farm Kitchen is opgericht door chef Jonathan Karpathios en ondernemer Xander Meijer. Ze staan voor een voedselketen die in alle opzichten goed voelt. Het voedsel moet goed zijn voor de planeet, de dieren én de mens. Oftewel: goede grond, goed eten en vitaal voor aarde en mens. Ze koken met verse ingrediënten die dagelijks geoogst worden en waar ze een eerlijke prijs voor betalen. The Farm Kitchen heeft in Hoofddorp een flagship restaurant geopend voor lunches en evenementen.

Daarnaast runnen ze The Farm Kitchen’s Kookfabriek. Een kookfabriek op 6 locaties (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Groningen) waar uitsluitend groentemenu’s worden bereid. Voor de samenstelling van de menu’s wordt rekening gehouden met het gebruik van lokale seizoensproducten die regeneratief zijn. Dit houdt in dat gekeken wordt naar hoe de negatieve impact van de landbouw verminderd kan worden, maar óók wordt juist gebruik gemaakt van natuurlijke processen.

Bij de verschillende locaties van The Farm Kitchen’s Kookfabriek kan je terecht met vrienden, familie óf je bedrijf. Je volgt een kookworkshop naar keuze en gaat zelf een seizoensmenu bereiden. Ook kan je kiezen voor een Masterclass van verschillende bekende chefs. Hoe tof is dat?

Earth’s Own Cuisine

Dit is hét kookboek van The Farm Kitchen. Het boek bevat ontzettend veel recepten op basis van groente, die jij met dit kookboek in handen ook thuis kan maken. Ontdek hoe het is om te koken met de seizoenen mee. Vaak is het een stuk goedkoper én lekkerder, omdat je kiest voor verse producten. Het ideale cadeau voor de feestdagen of voor een verjaardag! Bestel het boek hier.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via