Chocolademousse
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Chocolademousse

Deze heerlijke, klassieke chocolademousse maak je met maar 4 ingrediënten. Een echt verwenmomentje voor jezelf of een simpele manier om je gasten te verrassen met een lekker toetje van pure chocolade.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 stuks
Ingrediënten

Recept chocolademousse

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 20min
1
Smelt 150 gr chocolade au bain-marie door de chocolade in een hittebestendige kom op een pan met een laagje kokend water te zetten. De kom mag het water niet raken.
2
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Meng vervolgens de suiker met de slagroom en klop stijf. Houd 4 el slagroom apart ter garnering.
3
Laat de chocolade afkoelen tot deze iets warmer is dan handwarm. Roer vervolgens de chocolade door de eidooiers en spatel de slagroom erdoorheen, gevolgd door de eiwitten. Verdeel de chocolademousse in glaasjes.
4
Laat de chocolademousse 2 uur opstijven in de koelkast. Rasp ondertussen de overige chocolade met een kaasschaaf tot krullen.
5
Haal de chocolademousse uit de koelkast en vul de glaasjes. Schep op ieder glaasje 1 el opgeklopte slagroom. Garneer met de chocoladekrullen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Soja
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via