Chocolademousse
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chocolademousse

Deze heerlijke, klassieke chocolademousse maak je met maar 4 ingrediënten. Een echt verwenmomentje voor jezelf of een simpele manier om je gasten te verrassen met een lekker toetje van pure chocolade.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 stuks
Ingrediënten

Recept chocolademousse

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 20min
Kookmodus
1
Smelt 150 gr chocolade au bain-marie door de chocolade in een hittebestendige kom op een pan met een laagje kokend water te zetten. De kom mag het water niet raken.
2
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Meng vervolgens de suiker met de slagroom en klop stijf. Houd 4 el slagroom apart ter garnering.
3
Laat de chocolade afkoelen tot deze iets warmer is dan handwarm. Roer vervolgens de chocolade door de eidooiers en spatel de slagroom erdoorheen, gevolgd door de eiwitten. Verdeel de chocolademousse in glaasjes.
4
Laat de chocolademousse 2 uur opstijven in de koelkast. Rasp ondertussen de overige chocolade met een kaasschaaf tot krullen.
5
Haal de chocolademousse uit de koelkast en vul de glaasjes. Schep op ieder glaasje 1 el opgeklopte slagroom. Garneer met de chocoladekrullen.

Tip: Ook lekker met verse frambozen.

Hoe lang kun je verse chocolademousse bewaren?

Verse chocolademousse kun je ongeveer 5 dagen bewaren. Chocolademousse kun je ook invriezen, op deze manier blijft het 3 maanden goed. Als er rauw ei in het beslag zit kun je de chocolademousse het beste dezelfde dag nog opeten.

Hoe lang moet chocolademousse opstijven?

Wanneer de chocolademousse klaar is voor de koelkast laat je hem minimaal 2 uur opstijven, langer kan natuurlijk altijd. Hierna kun je hem nog 5 dagen bewaren in de koelkast.

Kun je chocolademousse van tevoren maken?

Chocolademousse kun je makkelijk van te voren maken, je kunt de mousse namelijk tot 5 dagen bewaren in de koelkast.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via