Smelt 150 gr chocolade au bain-marie door de chocolade in een hittebestendige kom op een pan met een laagje kokend water te zetten. De kom mag het water niet raken.
2
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Meng vervolgens de suiker met de slagroom en klop stijf. Houd 4 el slagroom apart ter garnering.
3
Laat de chocolade afkoelen tot deze iets warmer is dan handwarm. Roer vervolgens de chocolade door de eidooiers en spatel de slagroom erdoorheen, gevolgd door de eiwitten. Verdeel de chocolademousse in glaasjes.
4
Laat de chocolademousse 2 uur opstijven in de koelkast. Rasp ondertussen de overige chocolade met een kaasschaaf tot krullen.
5
Haal de chocolademousse uit de koelkast en vul de glaasjes. Schep op ieder glaasje 1 el opgeklopte slagroom. Garneer met de chocoladekrullen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.