Chocoladetaartjes Van Chocolat
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chocoladetaartjes van Chocolat

Restaurant Chocolat Breda
Voor wie van lekker eten houdt, is Restaurant Chocolat dé uitkomst. Dit restaurant staat bekend om culinaire creativiteit, waarbij de internationale keuken een hoofdrol speelt. Franse en Oosterse invloeden leiden tot unieke en bovenal smaakvolle gerechten. Chef-kok Dorus Clement weet telkens weer te verrassen. Het wisselende 4- en 5-gangenmenu zorgt daarom telkens weer voor een verrassing op je bord.

Chocoladetaartjes
Deze geweldige chocoladetaartjes zijn superlekker en onwijs makkelijk te maken! De taartjes bevatten maar 6 ingrediënten en zijn in een halfuurtje klaar. Serveer de chocoladetaartjes natuurlijk als een overheerlijk dessert of als gebakje bij de thee.

Maak een reservering of kom langs
Enthousiast geworden? Maak een reservering bij het restaurant of kom gezellig langs.

Ga je toch liever zelf aan de slag? Chef-kok Dorus Clement deelt zijn simpele, maar overheerlijke recept voor chocoladecakes met jullie! Onderstaand vind je het eenvoudige recept waar je slechts 6 ingrediënten voor nodig hebt. Voor wie ga jij deze smaakvolle chocoladecakes maken? Of eet je ze toch liever allemaal zelf op?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept chocoladetaartjes van chocolat

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180ºC.
2
Verwarm de boter, suiker en de chocolade au bain-marie*. Roer met een garde het mengsel glad. Haal het mengsel van het vuur en roer met een garde de bloem erdoorheen totdat het beslag glad is.
3
Scheid 4 eieren en bewaar de dooiers in een aparte kom. Meng de overige 5 eieren bij de eidooiers en meng dit door het chocoladebeslag. Laat het beslag afkoelen in de koelkast.
4
Vet de bakvormpjes in met boter en giet het beslag tot ¾ in de bakvormpjes. Bak de taartjes ongeveer 8 min. in het midden van de oven.
5
Laat de chocoladetaartjes 1 a 2 min. afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt. Strooi met een zeef wat poedersuiker over de taartjes en serveer eventueel met je favoriete roomijs. Tip: De chocoladetaartjes zijn heerlijk in combinatie met amandelroomijs en amarena kersen.

*Wat is au bain-marie?
Au bain-marie betekent dat je ingrediënten verwarmd of koelt door middel van een kom boven een waterbad. In dit geval laat je dus de boter, suiker en chocolade smelten boven een pan met kokend water.

Geheim van de chef

Op zoek naar restaurantwaardige recepten? Verschillende restaurants delen exclusief recepten uit eigen keuken met Eatertainment.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via