Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en bekleed de taartvorm met bakpapier. Mix de zachte ongezouten roomboter met de basterdsuiker en kaneel. Je kunt het beste prakken met een vork totdat alles goed gemixt is.
2
Haal het croissantdeeg uit de verpakking en druk de naden dicht. Verdeel ⅓ van het botermengsel erover en snijd in 3 lange repen. Herhaal voor de overige verpakkingen croissantdeeg en boter.
3
Begin nu met het oprollen van één strook gesneden deeg tot een klein kaneelbroodje. Leg dit kleine kaneelbroodje op een volgende lap en rol door. Herhaal totdat alle lappen deeg rondom het kaneelbroodje zitten en je één grote hebt en leg in het midden van de taartvorm.
4
Klop het ei los en besmeer de bovenkant van het cinnamon roll taart ermee. Schuif de taart voor 20 min. in de oven of totdat de taart goudbruin kleurt. Dek af met aluminiumfolie en bak voor nog eens 45 min. op dezelfde stand. Laat helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en aansnijdt.
5
Mix ondertussen de poedersuiker met de roomkaas en het vanille extract en giet de icing over de cinnamon roll taart.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.