Deze gekruide kip maak je in een handomdraai met het vooraf gekruide bakpapier. Even krokant bakken in de koekenpan en je tovert het zo om in een complete maaltijd met couscous, gegrilde groenten en mozzarella. Ook ideaal als lunch de volgende dag.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Recept couscous met gekruide kip
Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Wikkel de kipfilet in het velletje Mals en Kruidig Mediterrane kruiden. Bak deze in een koekenpan op laag vuur gaar, ongeveer 10 min. per kant. Snijd de kipfilet, wanneer deze wat is afgekoeld, in plakken.
2
Los het bouillonblokje op in het kokende water en laat de couscous hierin wellen. Laat ongeveer 5 min. staan met de deksel erop.
3
Snijd intussen de aubergine en courgette in plakken. Gril deze ongeveer 5 min. per kan in een grillpan, zodat er mooie grillstrepen ontstaan.
4
Snijd de mozzarellabollen in tweeën en de tomaten in blokjes. Meng de tomatenblokjes met de couscous.
5
Verdeel de gegrilde plakken aubergine over de borden. Leg hierop de couscous met tomaat en top af met de courgetteplakken en plakjes kip. Verdeel hierover de mozzarella en zwarte olijven.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment