Terwijl de kruidige lamsragù in de oven gaart, heb je tijd om de tomatencouscous en dilleyoghurt te bereiden. Dat maakt dit een lekker praktisch recept, waarbij zowel warme, frisse als exotische smaken samenkomen.
Misschien heb je het al eens voorbij zien komen op een menukaart in een restaurant in het prachtige Italië: ragù. Maar wat is ragù eigenlijk en wat kan je er allemaal mee? Ragù is een Italiaanse stoofsaus met een zachte smaak. Het vlees speelt in ragù de hoofdrol. Je kan kiezen voor rund, varken, vis, gevogelte en dus ook lam. De stoofsaus wordt verder op smaak gebracht met tomatensaus, fijngehakte groenten en diverse smaakmakers. Vaak wordt ragù vergeleken met bolognese, maar eigenlijk is bolognese een variant van ragù. Ragù alla bolognese is de bekendste variant van deze stoofsaus. Het is in ieder geval hét ultieme comfortfood voor het weekend of wanneer je jezelf wilt trakteren op een hartverwarmend gerecht. Zeker weten dat je al je tafelgasten verblijdt met ragù!
Je kan ragù dus met een andere soort basis kiezen. In dit recept gaan we voor een ragù gemaakt van lam, geserveerd op tomatencouscous en afgetopt met een frisse zelfgemaakte dilleyoghurt. Deze Italiaanse ragù met pappardelle is een klassiek pasta recept waarbij we gaan voor rundergehakt en ingrediënten als rode wijn, tomatenpassata, bleekselderij, witte ui en winterpeen. Liever een vegetarisch recept van ragù? Geen probleem, ook dat kan je maken! Deze pasta met vegetarische ragù bolognese maken we met een bekende vleesvervanger: linzen. Geloof ons als we zeggen dat je geen enkel moment het vlees mist in dit recept. Het is makkelijk om te maken, vol van smaak en door te kiezen voor pappardelle als pasta blijft de saus goed plakken aan de dikke slierten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment