Kleurrijk, smaakvol en eenvoudig te maken. Deze harissa parelcouscous met halloumi tovert zeker een lach op je gezicht! De geroosterde groenten in combinatie met pittige harissa en goudbruine zoute halloumi is een heerlijk voedzaam en verrassend vegetarische maaltijd. Ideaal voor een drukke avond, want al in 20 minuten staat het gerecht op tafel!
Heb jij al eens gekookt met halloumi? Nee? Zeker proberen! Halloumi is een kaas wat wordt gemaakt van een mix van schapenmelk, geitenmelk en soms koemelk. Het is kaas met een zoute, licht pittige smaak en heeft wat weg van feta. De structuur daarentegen doet je weer denken aan mozzarella. Dankzij het hoge smeltpunt, smelt halloumi tijdens het bakken of grillen niet. Het wordt dan ook vaak gebruikt als vleesvervanger in tal van vegetarische recepten. Zo kan je het knapperig bakken en toevoegen aan romige risotto recepten, omtoveren tot een smaakvolle burger of gebruiken als topping voor een pizza recept.
Wat een aanrader is om te maken, is de harissa parelcouscous met halloumi. De parelcouscous vormt de basis van het recept en vulen we aan met geroosterde groenten met harissa en goudbruin gebakken halloumi. Kleurrijk, voedzaam en gewoonweg lekker van smaak. Ook lekker is de couscous bowl met halloumi en gegrilde wortel. Deze bowl zit vol smaak en textuur. Denk aan hartige halloumi, zoete wortel en frisse granaatappelpitjes.
Halloumi is alleen maar geschikt voor parelcouscous en couscous? Nee hoor, er zijn nog tal van andere gerechten mogelijk. Zo zijn deze crispy halloumi wraps met gegrilde paprika ontzettend lekker. In 30 minuten kan je al genieten van een smaakvolle maaltijd. Of wat dacht je van pasta carbonara met halloumi? We vervangen de zoute spek door zoute halloumi voor een vegetarische twist. Net zo lekker! Benieuwd naar al onze recepten met halloumi? Je vindt ze terug op Eatertainment.nl!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment