Harissa Parelcouscous Met Halloumi1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Harissa parelcouscous met halloumi

Kleurrijk, smaakvol en eenvoudig te maken. Deze harissa parelcouscous met halloumi tovert zeker een lach op je gezicht! De geroosterde groenten in combinatie met pittige harissa en goudbruine zoute halloumi is een heerlijk voedzaam en verrassend vegetarische maaltijd. Ideaal voor een drukke avond, want al in 20 minuten staat het gerecht op tafel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Harissa parelcouscous met halloumi

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel koud en laat uitlekken.
2
Pel en snijd de rode ui in dunne parten. Pel en hak de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Snijd de courgette in halve plakjes.
3
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de ui, knoflook, paprika’s en courgette 6–8 min. zacht en licht gekleurd. Voeg de harissapasta toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
4
Snijd de halloumi in plakken en bak in een droge koekenpan aan beide kanten goudbruin. Besprenkel vlak voor serveren met honing.
5
Meng ondertussen de parelcouscous met het groentenmengsel. Hak de peterselie grof en roer door elkaar. Verdeel over borden en leg de halloumi erbovenop.

Aan de slag met halloumi!

Heb jij al eens gekookt met halloumi? Nee? Zeker proberen! Halloumi is een kaas wat wordt gemaakt van een mix van schapenmelk, geitenmelk en soms koemelk. Het is kaas met een zoute, licht pittige smaak en heeft wat weg van feta. De structuur daarentegen doet je weer denken aan mozzarella. Dankzij het hoge smeltpunt, smelt halloumi tijdens het bakken of grillen niet. Het wordt dan ook vaak gebruikt als vleesvervanger in tal van vegetarische recepten. Zo kan je het knapperig bakken en toevoegen aan romige risotto recepten, omtoveren tot een smaakvolle burger of gebruiken als topping voor een pizza recept.

Wat een aanrader is om te maken, is de harissa parelcouscous met halloumi. De parelcouscous vormt de basis van het recept en vulen we aan met geroosterde groenten met harissa en goudbruin gebakken halloumi. Kleurrijk, voedzaam en gewoonweg lekker van smaak. Ook lekker is de couscous bowl met halloumi en gegrilde wortel. Deze bowl zit vol smaak en textuur. Denk aan hartige halloumi, zoete wortel en frisse granaatappelpitjes.

Halloumi is alleen maar geschikt voor parelcouscous en couscous? Nee hoor, er zijn nog tal van andere gerechten mogelijk. Zo zijn deze crispy halloumi wraps met gegrilde paprika ontzettend lekker. In 30 minuten kan je al genieten van een smaakvolle maaltijd. Of wat dacht je van pasta carbonara met halloumi? We vervangen de zoute spek door zoute halloumi voor een vegetarische twist. Net zo lekker! Benieuwd naar al onze recepten met halloumi? Je vindt ze terug op Eatertainment.nl!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via