In samenwerking met:
Parelcouscous met kabeljauw en pompoen-tandoorisaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Parelcouscous met kabeljauw en pompoen-tandoorisaus

Op zoek naar een verrassend hoofdgerecht voor het kerstdiner? Ga voor parelcouscous met kabeljauw en een zelfgemaakte pompoen-tandoorisaus! De saus is verrassend lekker en past perfect bij de kabeljauw met een vleugje citroen en zachte, chewy parelcouscous.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept parelcouscous met kabeljauw en pompoen-tandoorisaus

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten in parten en de pompoen in blokjes. Pel en snijd de knoflook en ui grof. Hak de peterselie grof.
2
Verdeel de tomaten, pompoen, ui en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel hier 2/4 van de olijfolie over, breng op smaak met peper en zout en zet 25 min. in de oven.
3
Rasp ondertussen de schil van 2 citroenen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vruchten uit. Snijd de overige citroen in partjes. Verdeel de citroenrasp, de helft van de overige olijfolie, peper en zout over de kabeljauw. Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats in de oven wanneer de groenten nog 10 min. moeten.
4
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng hier de peterselie en het citroensap door.
5
Schaaf de courgette in dunne plakken. Verhit een pan met de overige olijfolie en bak de courgette 4 min.
6
Pureer ondertussen de geroosterde groenten met de tandoorikruiden en zure room tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
7
Verdeel de parelcouscous, pompoen-tandoorisaus, kabeljauw en courgette over de borden. Garneer met een citroenpartje.

Aan de slag met zachte parelcouscous!

Parelcouscous, ook wel bekend als Israëlische couscous, is een grotere variant van de traditionele couscous. Het heeft de vorm van kleine balletjes die zacht en licht chewy zijn wanneer ze worden gekookt. Parelcouscous wordt gemaakt van durumtarwe en is een veelzijdig ingrediënt in veel gerechten, van salades tot bijgerechten en hoofdgerechten, je kan het in tal van recepten verwerken.

Parelcouscous komt oorspronkelijk uit de keuken van het Midden-Oosten, specifiek uit Israël, waar het ook wel ptitim wordt genoemd. Het werd in de jaren 50 geïntroduceerd als een alternatief voor rijst in tijden van schaarste. Tegenwoordig is het wereldwijd populair, en de lichte, nootachtige smaak maakt het een uitstekende keuze voor verschillende recepten. Denk aan een eenpansgerecht met zalm en parelcouscous, maar ook deze kipdijfilet met sinaasappel en venkel. Ook een aanrader voor het kerstdiner: zalmfilet met groene parelcouscous en ingelegde zilveruitjes.

Het is een ideale vervanger voor rijst of quinoa en kan worden gebruikt in zowel warme als koude gerechten. Parelcouscous is heerlijk in een frisse salade, gecombineerd met gegrilde groenten, feta, kruiden en een pittige dressing. Het kan ook geserveerd worden als bijgerecht bij gegrild vlees, zoals kip of lamsvlees, of in stoofschotels en soepen. Daarnaast is parelcouscous ook lekker in roerbakgerechten, waar het de smaken goed opneemt.

Een andere populaire manier om parelcouscous te bereiden is door het te mengen met gebakken groenten, noten en gedroogd fruit voor een voedzaam en smaakvol gerecht. De veelzijdigheid van parelcouscous maakt het tot een uitstekende keuze voor zowel lichte als hartige maaltijden.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via