Vandaag kiezen we voor een heerlijk Spaans gerecht! We geven de twist aan de klassieke paella en maken er een groentepaella van met uiteraard lekker veel groenten, in combinatie met parelcouscous.
Tip: indien de paellakruiden niet worden verkocht, gebruik dan 2 tl paprikapoeder en 6 draadjes saffraan.
Tip: houd je paella over? Bewaar dit maximaal 2 dagen afgesloten in de koelkast. Warm het op met een klein laagje water in de pan om verbranden te voorkomen.
De klassieke Spaanse paella wordt natuurlijk gemaakt van rijst, saffraan, eventueel vlees en zeevruchten. Maar tegenwoordig vind je ontzettend veel variaties op deze klassieke variant. Dat maakt dat je er eindeloos mee kan variëren!
Een andere groentevariant is deze paella met gegrilde groenten en olijven. Deze paella maak je met paella- of risottorijst en groenten als courgette, gele paprika, rode paprika en doperwten. Door de groenten in de grillpan te grillen krijgen ze een heerlijke smaak.
Een andere variant met parelcouscous is deze paella van parelcouscous met zeevruchten. De saffraandraadjes zorgen voor de mooie gele kleur en verder maak je dit gerecht met onder andere doperwten, lekker veel kruiden en natuurlijk zeevruchten. Garneer met citroen en peterselie voor een optimale smaak.
Toch liever vlees toevoegen aan je paella? Deze variant heeft het allemaal: chorizo, kip én garnalen. De paella met chorizo en kip is relatief snel gemaakt én kan heel goed bereid worden voor meerdere mensen. Daarom is het een ideale maaltijd voor wanneer je bijvoorbeeld eters over de vloer krijgt!
Een snelle paella op tafel toveren doe je met deze eenpanspaella met sardines en erwten. De bereiding ervan kost 20 minuten én je doet dit in één pan, wat natuurlijk een hoop afwas scheelt. Een smaakvolle, gemakkelijke en voedzame maaltijd; wat wil je nog meer?
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment