In samenwerking met:
Groente Paella Met Parelcouscous 02
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Groentepaella van parelcouscous

Vandaag kiezen we voor een heerlijk Spaans gerecht! We geven de twist aan de klassieke paella en maken er een groentepaella van met uiteraard lekker veel groenten, in combinatie met parelcouscous.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept groentepaella van parelcouscous

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de trostomaten in parten. Hak de peterselie grof.
2
Verhit een pan met de olijfolie en bak de ovengroenten 5 min. Los ondertussen het groentebouillontablet op in het water.
3
Voeg de parelcouscous, paellakruiden, groentebouillon en de helft van de peterselie toe aan de ovengroenten. Laat 13 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg na 5 min. de tomaat toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de paella over de borden en garneer met de rest van de peterselie.

Tip: indien de paellakruiden niet worden verkocht, gebruik dan 2 tl paprikapoeder en 6 draadjes saffraan.
Tip: houd je paella over? Bewaar dit maximaal 2 dagen afgesloten in de koelkast. Warm het op met een klein laagje water in de pan om verbranden te voorkomen.

De lekkerste paella’s

De klassieke Spaanse paella wordt natuurlijk gemaakt van rijst, saffraan, eventueel vlees en zeevruchten. Maar tegenwoordig vind je ontzettend veel variaties op deze klassieke variant. Dat maakt dat je er eindeloos mee kan variëren!

Een andere groentevariant is deze paella met gegrilde groenten en olijven. Deze paella maak je met paella- of risottorijst en groenten als courgette, gele paprika, rode paprika en doperwten. Door de groenten in de grillpan te grillen krijgen ze een heerlijke smaak.

Een andere variant met parelcouscous is deze paella van parelcouscous met zeevruchten. De saffraandraadjes zorgen voor de mooie gele kleur en verder maak je dit gerecht met onder andere doperwten, lekker veel kruiden en natuurlijk zeevruchten. Garneer met citroen en peterselie voor een optimale smaak.

Toch liever vlees toevoegen aan je paella? Deze variant heeft het allemaal: chorizo, kip én garnalen. De paella met chorizo en kip is relatief snel gemaakt én kan heel goed bereid worden voor meerdere mensen. Daarom is het een ideale maaltijd voor wanneer je bijvoorbeeld eters over de vloer krijgt!

Een snelle paella op tafel toveren doe je met deze eenpanspaella met sardines en erwten. De bereiding ervan kost 20 minuten én je doet dit in één pan, wat natuurlijk een hoop afwas scheelt. Een smaakvolle, gemakkelijke en voedzame maaltijd; wat wil je nog meer?

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via