Crème brûlée, maar dan een hartige variant? Zeker doen! We kiezen er in dit recept voor om de vintage crème brûlée om te toveren tot een viral variant, namelijk crème brielée. Het lekkere, gekarameliseerde laagje van crème brûlée, maar dan in een hartig hapje voor bij de borrel. Serveer met stokbrood of toastjes en het dippen kan beginnen!
Tip: serveer met stokbrood of toastjes.
Tip: kan je geen brie vinden in een ronde vorm? Gebruik dan camembert.
De feestdagen zijn in aantocht! Tijdens Kerstmis en Oud & Nieuw genieten wij het liefst van heerlijk eten en bijpassende drankjes. Niet alleen het kerstdiner is een waar spektakelstuk, want vaak begint het al bij de borrel. Of hoe leuk is het om het kerstdiner eens niet te verdelen in een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert, maar de tafel vol te zetten met allerlei hapjes? Zo kan iedereen pakken wat hij wil en waar hij zin in heeft! Kies voor wat uitgebreidere hapjes zoals deze crème brielée en we weten zeker dat het geslaagde feestdagen worden.
Een ander hapje dat zeker in de smaak gaat vallen bij jouw gasten, is deze brie met gekarameliseerde ui. Door de uit te karamelliseren met honing en pecannoten en hier vervolgens de brie mee af te toppen, krijgt de kaas een lichtzoete en nootachtige touch. Om in de kaassferen te blijven, zijn ook deze kaassoesjes een aanrader. Een hartig soesje dat niet misstaat op een tafel vol met lekkers!
Een spektakelstuk op de borreltafel is dit kerstkrans butter board. Om dit te maken verdeel je roomboter over een bord met daarbovenop fijngesneden kruiden naar smaak, chili-honing, zeezoutvlokken en eventueel eetbare bloemetjes om het compleet te maken. Lekker om in te dippen met crackers naar keuze of eventueel met wat stokbrood!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment