Creme Brulee Brie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Crème brielée

Crème brûlée, maar dan een hartige variant? Zeker doen! We kiezen er in dit recept voor om de vintage crème brûlée om te toveren tot een viral variant, namelijk crème brielée. Het lekkere, gekarameliseerde laagje van crème brûlée, maar dan in een hartig hapje voor bij de borrel. Serveer met stokbrood of toastjes en het dippen kan beginnen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept crème brielée

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de witte bovenkant met een scherp mes van de brie af. Verwijder het papier en het kartonnen doosje rondom de brie en zet de brie in een passende vorm of in het houten doosje. Verdeel de rozemarijn over de brie en zet voor 10-15 min. in de oven.
2
Haal de brie uit de oven en verwijder de rozemarijn. Bestrooi zo gelijkmatig mogelijk met een laagje fijne kristalsuiker. Gebruik een crème brûlée brander om de suiker te branden en serveer direct.

Tip: serveer met stokbrood of toastjes.

Tip: kan je geen brie vinden in een ronde vorm? Gebruik dan camembert.

Borrelen tijdens de feestdagen

De feestdagen zijn in aantocht! Tijdens Kerstmis en Oud & Nieuw genieten wij het liefst van heerlijk eten en bijpassende drankjes. Niet alleen het kerstdiner is een waar spektakelstuk, want vaak begint het al bij de borrel. Of hoe leuk is het om het kerstdiner eens niet te verdelen in een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert, maar de tafel vol te zetten met allerlei hapjes? Zo kan iedereen pakken wat hij wil en waar hij zin in heeft! Kies voor wat uitgebreidere hapjes zoals deze crème brielée en we weten zeker dat het geslaagde feestdagen worden.

Een ander hapje dat zeker in de smaak gaat vallen bij jouw gasten, is deze brie met gekarameliseerde ui. Door de uit te karamelliseren met honing en pecannoten en hier vervolgens de brie mee af te toppen, krijgt de kaas een lichtzoete en nootachtige touch. Om in de kaassferen te blijven, zijn ook deze kaassoesjes een aanrader. Een hartig soesje dat niet misstaat op een tafel vol met lekkers!

Een spektakelstuk op de borreltafel is dit kerstkrans butter board. Om dit te maken verdeel je roomboter over een bord met daarbovenop fijngesneden kruiden naar smaak, chili-honing, zeezoutvlokken en eventueel eetbare bloemetjes om het compleet te maken. Lekker om in te dippen met crackers naar keuze of eventueel met wat stokbrood!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via