Print opties

Sluiten

Crispy croissants

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Leg de croissant tussen 2 vellen bakpapier en rol plat met behulp van een deegroller.
2
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur.
3
Bak 2 croissants per keer, 1 tot 2 min. aan. Plaats tijdens het bakken een vel bakpapier op de croissants, met daarop een zwaar gewicht zoals bijvoorbeeld een grote pan.
4
Verdeel de helft van de ahornsiroop en de helft van de rietsuiker over de croissants. Draai de croissant om en bak nog 1 tot 2 min. op de andere kant, tot de suiker gekarameliseerd is.
5
Maak de pan schoon en herhaal deze stap met de rest van de croissants en de resterende zonnebloemolie, ahornsiroop en rietsuiker.
6
Plaats de croissants op een bord. Snijd de aardbeien in plakjes. Verdeel de aardbeienjam over de gekarameliseerde croissant en beleg met de plakjes aardbeien.
7
Schep een bol vanille-ijs op de aardbeien en dek af met een gekarameliseerde croissant en herhaal.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.