In samenwerking met:
Romige Pasta Met Paddenstoelen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Romige paddenstoelen Stroganoff met pasta

Een snelle maaltijd mét lekker veel smaak, dat is deze romige paddenstoelen Stroganoff met pasta. Een heerlijke vegetarische maaltijd die je al in 20 minuten kan serveren. Ideaal dus voor een drukke doordeweekse dag waarop je eigenlijk weinig tijd hebt om te koken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Romige paddenstoelen Stroganoff met pasta

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de maccheroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
2
Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in stukjes. Hak de krulpeterselie fijn en pers het sap uit de citroen.
3
Verhit de Blue Band Heerlijk Romig in een grote pan op middelhoog vuur en bak de ui en tijm totdat het zacht is geworden. Dit duurt ongeveer 3 min. Voeg de champignons en oesterzwammen toe en bak 5-7 min. totdat ze goudbruin zijn. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee totdat het begint te geuren.
4
Voeg het paprikapoeder, mosterd en Blue Band Finesse toe. Laat het geheel een aantal minuten zachtjes pruttelen totdat de saus wat is ingedikt. Haal de tijm uit de pan.
5
Roer het citroensap door de saus. Proef en breng op smaak met peper en zout.
6
Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed door.
7
Garneer met fijngehakte peterselie en serveer direct.

Wat is Stroganoff saus?

Misschien heb je er al eens van gehoord, maar misschien ook niet: Stroganoff saus. Het is een romige saus met een licht pitje en de saus komt oorspronkelijk uit Rusland. Het traditionele gerecht waar de saus bij geserveerd wordt is boeuf Stroganoff, maar je kan de saus combineren met alles wat jij maar lekker vindt. Bijvoorbeeld met pasta, zoals in dit recept! Wil je de Stroganoff saus ‘los’ maken en vervolgens combineren met rijst of bijvoorbeeld frietjes? Dit recept voor Stroganoff saus is een aanrader. In 20 minuutjes is deze verrukkelijke saus al gemaakt.

Het klassieke recept voor Stroganoff saus bevat ui, paprika, tomatenpuree, paprikapoeder, bouillon, room of crème fraîche en eventueel champignons en/of een scheutje cognac of wodka. In het recept voor de romige paddenstoelen Stroganoff met pasta worden er lekker veel champignons én oesterzwammen aan de saus toegevoegd en Blue Band Finesse om de saus heerlijk romig te maken.

Andere overheerlijke sauzen

Naast Stroganoff saus uit Rusland, heeft eigenlijk ieder lang wel sauzen of dips die tekenend zijn voor dat land. Wat dacht je van béarnaisesaus en bechamelsaus uit Frankrijk? En uit Italië kennen we uiteraard allemaal de pesto en carbonara saus. Qua Spaanse sauzen zijn aioli en romesco saus heel bekend en als je in Griekenland bent moet je natuurlijk genieten van tzatziki.

Ook in Azië kunnen ze er wat van: currysaus uit Thailand, teriyakisaus uit Japan en oestersaus en hoisinsaus uit China. Allemaal smaakmakers waarmee jij een lekker recept op tafel kan zetten!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via