Een snelle maaltijd mét lekker veel smaak, dat is deze romige paddenstoelen Stroganoff met pasta. Een heerlijke vegetarische maaltijd die je al in 20 minuten kan serveren. Ideaal dus voor een drukke doordeweekse dag waarop je eigenlijk weinig tijd hebt om te koken!
Misschien heb je er al eens van gehoord, maar misschien ook niet: Stroganoff saus. Het is een romige saus met een licht pitje en de saus komt oorspronkelijk uit Rusland. Het traditionele gerecht waar de saus bij geserveerd wordt is boeuf Stroganoff, maar je kan de saus combineren met alles wat jij maar lekker vindt. Bijvoorbeeld met pasta, zoals in dit recept! Wil je de Stroganoff saus ‘los’ maken en vervolgens combineren met rijst of bijvoorbeeld frietjes? Dit recept voor Stroganoff saus is een aanrader. In 20 minuutjes is deze verrukkelijke saus al gemaakt.
Het klassieke recept voor Stroganoff saus bevat ui, paprika, tomatenpuree, paprikapoeder, bouillon, room of crème fraîche en eventueel champignons en/of een scheutje cognac of wodka. In het recept voor de romige paddenstoelen Stroganoff met pasta worden er lekker veel champignons én oesterzwammen aan de saus toegevoegd en Blue Band Finesse om de saus heerlijk romig te maken.
Naast Stroganoff saus uit Rusland, heeft eigenlijk ieder lang wel sauzen of dips die tekenend zijn voor dat land. Wat dacht je van béarnaisesaus en bechamelsaus uit Frankrijk? En uit Italië kennen we uiteraard allemaal de pesto en carbonara saus. Qua Spaanse sauzen zijn aioli en romesco saus heel bekend en als je in Griekenland bent moet je natuurlijk genieten van tzatziki.
Ook in Azië kunnen ze er wat van: currysaus uit Thailand, teriyakisaus uit Japan en oestersaus en hoisinsaus uit China. Allemaal smaakmakers waarmee jij een lekker recept op tafel kan zetten!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment