In samenwerking met:
Romige Pompoen Pasta1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Romige pompoenpasta

Toe aan een bordje comfort food mét genoeg groenten? Dan is deze romige pompoenpasta iets voor jou! De pastasaus maak je van je overgebleven flespompoen en zorgt voor een romige saus. Voeg daar nog wat overgebleven spinazie, gebakken spekblokjes en zongedroogde tomaten aan toe en je hebt een smaakvolle maaltijd!  

Benieuwd naar nog meer tips & tricks om te koken met restjes? Samen met Too Good To Go laten we zien hoe

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Romige pompoenpasta

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. Mee.
2
Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd in kleine blokjes. Voeg de blokjes toe aan de pan en bak 5 min. mee.
3
Schenk de kookroom en groentebouillon erbij. Laat 10 min. zachtjes koken tot de pompoen zacht is. Pureer het geheel met behulp van een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit een andere pan zonder olie of boter en bak de spekblokjes in 5 min. krokant. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Voeg samen met de spinazie toe aan de spekblokjes en bak totdat de spinazie is geslonken. Meng het spinaziemengsel door de pompoensaus.
5
Kook ondertussen de fettuccine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de saus. Rasp de Parmezaanse kaas en garneer over de pasta. Serveer direct.
Dubai Oliebol Broodpudding1

Koken met restjes

Samen met Too Good To Go slaat Eatertainment de handen ineen! Wanneer je een Too Good To Go Verrassingspakket redt, weet je nooit wat er precies in zit, maar met de juiste inspiratie tover je er zeker iets lekkers mee op tafel. We helpen je graag op weg om zo te leren koken met restjes!

Wat te doen met overgebleven pompoen? 

Je kent het vast wel: je hebt een gerecht op het oog met flespompoen. Vaak heb je voor zo’n gerecht niet de hele pompoen nodig. Wat doe je met de overgebleven pompoen? Nou, je kan er van alles mee! Zo tover je gemakkelijk overgebleven pompoen om tot een heerlijke, romige pastasaus. Wanneer je pompoen gebruikt als basis voor een saus, zit het vol met smaak, wordt het lekker romig en je krijgt onbewust extra groenten binnen zonder dat je het doorhebt. Voeg daar nog extra groenten als spinazie of zongedroogde tomaat aan toe en je hebt een gerecht bomvol groenten! Je overgebleven pompoen kan je ook toevoegen als topping voor je naanpizza. Zo maken we in dit recept een naanpizza met pompoen, vijgen en crispy prosciutto. Voeg romige crème de brie, knapperige pistachenoten en blaadjes salie aan toe en je zet een gerecht vol verschillende smaken op tafel. Of pureer je pompoen tot een puree en gebruik het als basis voor deze smakelijke pompoen pannenkoeken! Zo verstop je ook groenten in je pannenkoeken recepten.  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via