In samenwerking met:
Dubai Oliebol Brood Pudding1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Dubai oliebollen broodpudding

Nét wat te veel oliebollen in huis gehaald voor Oud & Nieuw? Gooi ze niet weg, maar tover ze om tot een onweerstaanbare broodpudding in Dubai-stijl! Denk aan pistachepasta, pure chocolade, kataifi en pistachenoten. Ideaal om de oliebollen een nieuw leven in te blazen en te transformeren tot een goddelijke traktatie. 

Benieuwd naar nog meer tips & tricks om te koken met restjes? Samen met Too Good To Go laten we zien hoe

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Dubai oliebollen broodpudding

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Snijd de overgebleven oliebollen in grove stukken en verdeel over een ingevette ovenschaal.
2
Klop de eieren los met de melk, slagroom, kristalsuiker, vanille-extract en het zout. Giet het mengsel over de oliebollen en druk licht aan zodat alles goed intrekt. Hak de pistachenoten en chocolade grof. Verdeel de kataifi, chocolade, pistachenoten en pistachepasta over de oliebollen broodpudding. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak de broodpudding in 40 min. stevig en goudbruin.
Romige Pompoen Pasta1

Koken met restjes 

Samen met Too Good To Go slaat Eatertainment de handen ineen! Wanneer je een Too Good To Go Verrassingspakket redt, weet je nooit wat er precies in zit, maar met de juiste inspiratie tover je er zeker iets lekkers mee op tafel. We helpen je graag op weg om zo te leren koken met restjes!  

De lekkerste recepten met oliebollen… voor de volgende dag! 

Onmisbaar tijdens Oud & Nieuw zijn natuurlijk lekkere oliebollen. Nu kan je ervoor kiezen om bij de kraam om de hoek verse oliebollen te kopen, maar je kan ze ook gemakkelijk zelf maken en omtoveren tot een smaakvolle variant. Denk aan een gevulde oliebol met MonChou en kersen, deze verrukkelijke gevulde oliebollen met pistache of deze lekkere appel-kaneel oliebollen met karamelsaus. Heb je nu te veel oliebollen gehaald of gebakken en zijn ze op oudjaarsavond niet opgegeten? Gooi ze niet weg, maar gebruik ze voor een Dubai oliebollen broodpudding of dit eftover oliebollenbrood! Perfect voor een katerontbijt na een iets té gezellige oudjaarsavond, of gewoon voor de lekkere trek! Ook lekker met overgebleven oliebollen zijn deze oliebollen wentelteefjes. Zo krijgen de oliebollen een lekker knapperig randje. Voeg er eventueel wat extra rood fruit aan toe voor een smaakvol en fris accent. Op deze manier ga je voedselverspilling tegen, óók in het nieuwe jaar.  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Noten
  • Melk
  • Gluten
  • Soja
  • Pinda
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?