Flatbread pizza’s met chorizo
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Flatbread pizza’s met chorizo

Een pizza die klaar is in slechts een kwartier! Flatbreads zijn perfect te gebruiken als pizzabodem. Ze zijn lekker dun en worden knapperig in de oven. In combinatie met de pittige chorizo, zoete tomaatjes en smaakvolle olijven is dit een pizza om je vingers bij af te likken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept flatbread pizza’s met chorizo

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de flatbreads op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer de bovenkant met gezeefde tomaten.
2
Snijd de chorizo in plakjes en scheur de mozzarella in stukken. Halveer de cherrytomaten.
3
Beleg de flatbreads met de mozzarella, chorizo, tomaat en olijven. Top af met oregano, peper en zout. Schuif de flatbreadpizza’s voor 10 min. in de oven totdat de mozzarella gesmolten is. Garneer met de rucola.

Wat is flatbread?

Flatbread is een type brood dat ongegist is, wat betekent dat het geen gist of andere rijsmiddelen bevat die ervoor zorgen dat het rijst. In plaats daarvan wordt het meestal gemaakt van een eenvoudige mix van bloem, water en soms een vleugje zout. Het ontbreken van gist of bakpoeder maakt flatbreads compacter en dunner in vergelijking met traditioneel gerezen brood.

Flatbreads zijn een basisvoedsel in veel culturen over de hele wereld en worden al duizenden jaren geconsumeerd. Ze zijn te vinden in verschillende vormen, formaten en texturen, afhankelijk van de regio en de gebruikte ingrediënten. Lekkere toppings voor flatbread zijn bijvoorbeeld opgeklopte feta met crunchy cannellinibonen of aardbeien in limoensiroop. Enkele veelvoorkomende voorbeelden van flatbreads uit verschillende delen van de wereld zijn:

  • Naan: een populair platbrood uit Zuid-Azië, vooral geassocieerd met de Indiase keuken. Het is gemaakt van tarwebloem en gebakken in een tandoor (klei-oven), waardoor het een zachte en luchtige textuur heeft.
  • Roti/Chapati: gangbaar in de Indiase, Pakistaanse en Bengaalse keuken, is roti een eenvoudig platbrood gemaakt van volkoren tarwemeel en gebakken op een bakplaat. Het wordt vaak geserveerd met curry’s, groenten of vleesgerechten.
  • Pita: afkomstig uit het Midden-Oosten, is pita een rond, zakachtig platbrood dat vaak wordt gebruikt om vullingen zoals falafel, kebabs of salades vast te houden.
  • Tortilla: een populaire flatbread in de Mexicaanse en Midden-Amerikaanse keuken, zijn tortilla’s dunne, ongegiste platbroden gemaakt van maïs- of tarwemeel. Ze worden vaak gebruikt om taco’s, burrito’s en enchilada’s te maken.
  • Lavash: een traditioneel platbrood uit Armenië, Iran en de Kaukasus, is lavash dun en buigzaam, vaak gebruikt om sandwiches mee te maken of geserveerd met verschillende dips en spreads.

Flatbreads zijn veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden genoten, of het nu als bijgerecht is, als wrap voor vullingen, of als basis voor toppings zoals kaas en groenten. Hun brede populariteit is te danken aan hun eenvoud, gemak en heerlijke smaak! Zo kun je met flatbread dus ook je eigen pizza maken!

Meer recepten

Inspiratie voor allerlei verschillende gerechten? Bekijk onze lekkere recepten pagina en selecteer jouw favoriete recepten. Kijk ook eens naar onze flammkuchen recepten, makkelijke recepten en heerlijk van smaak!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?