Flatbread Met Aardbeien In Limoensiroop
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Flatbread met aardbeien in limoensiroop

Het is zomer en dat betekent tijd voor zomerkoninkjes! In dit gerecht combineren we aardbeien in limoensiroop met zelfgemaakt flatbread en cottage cheese. Een lekker fris gerecht voor de lunch of als ontbijt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept flatbread met aardbeien in limoensiroop

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Maak het deeg voor de flatbreads door het zelfrijzend bakmeel te mengen met de Griekse yoghurt en het zout. Dit kan met de hand, maar ook met een mixer met deeghaken.
2
Verdeel het deeg in tweeën. Bestuif het aanrecht met bloem en rol de twee deegballen uit tot een rond plat brood van ongeveer 8 mm dik.
3
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op laag vuur. Bak één flatbread ca. 5 min. aan iedere kant, totdat deze bruin en gaar is. Herhaal dit met het andere flatbread.
4
Voeg intussen limoenrasp en -sap samen met de suiker en het water toe aan een steelpan. Breng het mengsel aan de kook en blijf roeren totdat het water verdampt is. Er blijft nu een siroop achter in de pan. Roer de stukjes aardbei door de siroop.
5
Leg de gebakken flatbreads op een bord en besmeer deze met een laagje cottage cheese. Schep hier vervolgens de aardbeien in limoensiroop overheen en top af met munt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via