roti met kip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Roti met kip, sperziebonen en aardappelen

De naam roti staat eigenlijk gewoon voor brood. De ronde broodpannenkoek wordt vaak gecombineerd met aardappelen, ei, masala en kousenband. Kousenband is verkrijgbaar bij de toko, maar kan je vervangen door sperziebonen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept roti met kip, sperziebonen en aardappelen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Schil de aardappelen en snijd in kwarten. Snijd de tomaat in blokjes.
2
Verhit de olie in een pan, bak de kip 5 min. op hoog vuur en haal uit de pan. Fruit vervolgens de ui en knoflook glazig in de pan. Voeg de masala kruiden, sambal, water, tomatenblokjes, kip en de aardappelen toe aan de pan en laat 20 min. koken op laag vuur met de deksel op de pan.
3
Breng twee pannen met water aan de kook en kook de eieren in 6 min. zacht. Laat schrikken onder koud water. Pel de eieren en snijd doormidden. Kook de sperziebonen in 15 min. gaar in een andere pan en giet af.
4
Bereid de roti vellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de roti vellen met de masala kip, sperziebonen en de eieren.

Tip: serveer met extra sambal als je van lekker pittig houdt.

Wat is Surinaamse roti en wat zit erin?

Roti, wat is dat eigenlijk? Allereerst: een ontzettend smakelijk gerecht! Roti is een Surinaams gerecht dat bestaat uit verschillende componenten. Wat zit er dan in roti? Natuurlijk rotivellen, maar daarnaast kip, aardappelen, kousenband, eieren en lekker veel kruiden en specerijen.

Hoe eet je roti?

De meningen kunnen verdeeld zijn over hoe je Surinaamse roti eet. Wil je het echt goed doen, dan eet je Surinaamse roti met je handen. Je scheurt stukjes af van het rotivel, combineert het met de verschillende ingrediënten en stopt het in je mond. Natuurlijk kan je het ook met mes en vork eten, maar dan heb je wel een stuk minder de échte roti-beleving.

Hoe lang kun je roti bewaren?

Ongevuld kan je roti heel lang bewaren. Hoe lang je roti kan bewaren hangt er dus vanaf of het gerecht al helemaal compleet is en gevuld is met het aardappelmengsel of niet. Hoe lang kan je roti bewaren in de koelkast? Zorg er allereerst voor dat de roti goed is afgekoeld en zet het afgesloten in de koelkast. Op die manier kan je 2 dagen in de koelkast bewaren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via