Foe yong hai is een Chinees gerecht op basis van omelet met tomatensaus. Het basisrecept kan je gemakkelijk aanpassen naar eigen smaak. Zo kun je bijvoorbeeld kip of garnalen gebruiken in plaats van surimi. Of ga voor extra groentes en voeg wortel en diepvrieserwtjes toe, gebruik wat jij lekker vindt!
Foe yong hai is een populair Chinees gerecht dat bestaat uit een omelet van eieren, groenten zoals paprika, ui en prei en vaak ook garnalen, kip of varkensvlees. De omelet wordt vervolgens overgoten met een dikke, zoetzure saus van tomaten, ui, azijn en suiker. Het wordt meestal geserveerd met rijst.
Het wordt aanbevolen om foe yong hai niet langer dan twee dagen in de koelkast te bewaren. Het is het beste om het gerecht in een luchtdichte verpakking te bewaren en op te warmen tot het goed heet is voordat het opnieuw wordt gegeten.
Surimi is een type visproduct dat gemaakt is van witvis, zoals koolvis, die wordt gepureerd en vermengd met zetmeel, eiwit, suiker en smaakstoffen. Het resultaat is een lichtgekleurd, vezelachtig product dat op krabvlees lijkt en vaak wordt gebruikt in sushi, salades, en als vulling voor broodjes en sandwiches. Omdat surimi op basis van vis is gemaakt, bevat het eiwitten en andere voedingsstoffen die typisch zijn voor vis.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment