Foe yong hai
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Foe yong hai met surimi

Foe yong hai is een Chinees gerecht op basis van omelet met tomatensaus. Het basisrecept kan je gemakkelijk aanpassen naar eigen smaak. Zo kun je bijvoorbeeld kip of garnalen gebruiken in plaats van surimi. Of ga voor extra groentes en voeg wortel en diepvrieserwtjes toe, gebruik wat jij lekker vindt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Saus

Recept foe yong hai met surimi

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de selderij fijn, snipper de ui, snijd de prei in ringen en de champignons in plakjes.
2
Verhit een koekenpan met olie op middelhoog vuur en bak de ui, prei en champignons voor 4 min. Voeg vervolgens het selderijblad en de surimiflakes toe en schep om.
3
Kluts de eieren en voeg samen met de sojasaus en peper toe aan de pan. Roer met een spa-tel zachtjes tot het ei enigszins gaat stollen. Zet het vuur zo laag mogelijk, roer niet meer en plaats een deksel op de pan. Laat het geheel staan tot de bovenkant bijna volledig gestold is.
4
Verwarm ondertussen de tomatenketchup, chilisaus, sesamolie, sojasaus, gembersiroop en water in steelpan op laag vuur voor de saus. Roer zachtjes door en laat warm worden.
5
Vouw de omelet dubbel en serveer de saus op de foe yong hai.

Wat is foe yong hai?

Foe yong hai is een populair Chinees gerecht dat bestaat uit een omelet van eieren, groenten zoals paprika, ui en prei en vaak ook garnalen, kip of varkensvlees. De omelet wordt vervolgens overgoten met een dikke, zoetzure saus van tomaten, ui, azijn en suiker. Het wordt meestal geserveerd met rijst.

Hoe lang kun je foe yong hai bewaren?

Het wordt aanbevolen om foe yong hai niet langer dan twee dagen in de koelkast te bewaren. Het is het beste om het gerecht in een luchtdichte verpakking te bewaren en op te warmen tot het goed heet is voordat het opnieuw wordt gegeten.

Wat is surimi en waar wordt het van gemaakt?

Surimi is een type visproduct dat gemaakt is van witvis, zoals koolvis, die wordt gepureerd en vermengd met zetmeel, eiwit, suiker en smaakstoffen. Het resultaat is een lichtgekleurd, vezelachtig product dat op krabvlees lijkt en vaak wordt gebruikt in sushi, salades, en als vulling voor broodjes en sandwiches. Omdat surimi op basis van vis is gemaakt, bevat het eiwitten en andere voedingsstoffen die typisch zijn voor vis.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Schaaldieren
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Vis
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via