Verwarm de olie in een pan of frituur tot 190°C. Voeg de bloem, zout, peper en eidooiers toe aan een beslagkom. Klop met een garde tot een glad beslag. Giet het bier langzaam door het beslag en klop totdat het de dikte van vloeibare slagroom heeft.
2
Laat de ansjovisfilet uitlekken. Breek de kabeljauwhaas in stukjes. Snijd 2 cm van de steel van de bimi af en snijd de surimi sticks in stukjes. Haal vervolgens de stukjes kabeljauw, ansjovis, bimi en stukjes surimi sticks door het beslag. Doe dit met beleid en zorg dat de laag beslag om de vis niet te dik is. Frituur de vis niet allemaal in een keer, maar steeds in delen voor ongeveer 3 min., tot de vis goudbruin is.
3
Rasp de helft van de gele citroenschil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap uit. Snijd de andere helft van de citroen in partjes. Meng de mayonaise met het sap en rasp van de citroen.
4
Serveer de vis met de saus, citroen partjes en zout naar smaak.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.