Aspergegratin
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Aspergegratin

Kies voor het voorjaar op je bord met deze aspergegratin met rivierkreeftjes uit de oven. De asperges worden eerst gekookt en gebakken in een romige pestosaus waarna ze heerlijk gegratineerd worden in de oven met Parmezaanse kaas en pistachenoten. Een knapperige smaakbom!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept aspergegratin

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie.
2
Breng een pan met water aan de kook. Schil de asperges en verwijder de harde onderkanten. Kook in 12 min. gaar en giet af.
3
Pel en snipper de ui. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 min. Voeg de rivierkreeftjes toe en bak 3 min. mee. Voeg de erwten, gekookte asperges, crème fraîche en pesto toe en breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Mix en bak nog 3 min.
4
Hak ondertussen de pistachenoten fijn en rasp de Parmezaanse kaas grof. Mix de pistachenoten met de Parmezaanse kaas en het broodkruim. Verdeel het aspergemengsel over de ovenschaal en top af met het pistachemengsel en wat peper en zout. Schuif voor 20 min. in de oven of totdat de korst goudbruin is gekleurd.

Klassieke aspergerecepten

Asperges, wij houden ervan! Ieder jaar kijken we opnieuw uit naar het moment dat het witte goud weer beschikbaar is. En we hebben dit jaar geluk, want de witte asperges zijn al vroeg beschikbaar. Klassieke gerechten met witte asperges zijn natuurlijk witte asperges met Hollandaisesaus, aardappeltjes, ei en ham. Je kan er natuurlijk voor kiezen om de Hollandaisesaus zelf te maken. Serveer met krieltjes voor een complete maaltijd!

Een ander overheerlijk én klassiek recept is natuurlijk aspergesoep. Deze aspergesoep met zalm & mascarpone is echt een aanrader. Dat zalm goed samengaat met witte asperges heeft zich natuurlijk al vaker bewezen. De mascarpone zorgt voor een heerlijke, romige touch aan de soep.

Asperge recepten met een twist

Naast de klassieke recepten kan je met witte asperges natuurlijk eindeloos variëren. Maak bijvoorbeeld eens deze ovenschotel met witte asperges en tomaat. Een vegetarisch gerecht bestaande uit een romige saus, zoete tomaten, luchtige aardappelpuree en uiteraard witte asperges. Ook lekker zijn deze gegrilde asperges met burrata en amandel-knoflookkruim. In dit recept combineren we witte asperges en groene asperges. De combinatie met burrata is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, maar als je dit eenmaal op hebt ben je verslaafd!

Wist je dat je witte asperges ook heel goed in een zoet bakgerecht kan verwerken? Deze boerencake top je af met aardbeien én linten witte asperge. Een heerlijke én mega verrassende combinatie! Smaakt superlekker en het ziet er ook enorm leuk uit. Een heerlijke voorjaarscake!

Meer heerlijke recepten

Wil je naast dit heerlijke gerecht met asperges meer receptinspiratie? Op Eatertainment vind je inspiratie voor iedere dag van de week! Van koolhydraatarme recepten tot slowcooker recepten en van zoete aardappel recepten tot de lekkerste courgettesoepen. Ook wanneer je op zoek bent naar gerechten zonder vlees vind je onder de vegetarische recepten genoeg keus!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via