Gnocchi alla Sorrentina vindt haar oorsprong in Sorrento, een stad aan de kust van Zuid-Italië. Het gerecht bestaat uit zachte aardappelgnocchi, tomatensaus, mozzarella en basilicum. De typische smaken van de regio Campanië. Waan je in het zonnige Italië met dit makkelijke, maar heerlijke vegetarische recept!
Eén van de makkelijkste recepten uit Italië is een goede, romige gnocchi! Deze zachte deegkussentjes maak je van aardappelen, maar het wordt vaak gezien als een pasta. Wij zijn in ieder geval dol op gnocchi en hebben genoeg recepten voor je klaarstaan. Of je nu kiest voor een gnocchi ovenschotel recept of gnocchi serveert met een lekkere salade recept, er zijn genoeg gnocchi recepten voor het avondeten op Eatertainment te vinden.
Zo is deze gnocchi ovenschotel met groene pesto onwijs lekker én makkelijk. In 10 minuten ben je al klaar met bereiden en daarna neemt de oven het werk van je over. Lekker met groenten als cherrytomaten, courgette en spinazie. Deze gnocchi ovenschotel met prei en champignons is ook onwijs lekker om te maken. De ovenschotel zit boordevol groenten en is lekker romig dankzij de toevoeging van ricotta en mozzarella.
Wist je dat je ook heel gemakkelijk je eigen gnocchi kan maken? In dit recept voor zelfgemaakte gnocchi laten we je zien hoe. Bak de gnocchi vervolgens in salieboter en je hebt een heerlijke, klassieke gnocchi gemaakt. Je kan er ook voor kiezen om met die zelfgemaakte gnocchi andere recepten te maken. Denk aan een gnocchi carbonara, waarbij we de spaghetti vervangen door gnocchi, of deze smaakvolle gnocchi arrabbiata met chili olie. De chili olie in dit recept maak je ook heel gemakkelijk zelf! Zo heb je in no time een goede voorraad chili olie om de lekkerste recepten mee te maken.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment