Gnocchi Alla Sorrentina
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gnocchi alla Sorrentina

Gnocchi alla Sorrentina vindt haar oorsprong in Sorrento, een stad aan de kust van Zuid-Italië. Het gerecht bestaat uit zachte aardappelgnocchi, tomatensaus, mozzarella en basilicum. De typische smaken van de regio Campanië. Waan je in het zonnige Italië met dit makkelijke, maar heerlijke vegetarische recept!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gnocchi alla sorrentina

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een half kopje kookvocht (per 2 personen) op bij het afgieten.
3
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn en hak de basilicum fijn. Snijd de mozzarella in plakjes. Verhit de overige olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de gezeefde tomaten samen met de helft van de basilicum en wat peper en zout toe. Mix door elkaar en laat 2 min. pruttelen. Voeg de gnocchi toe met het kookvocht en mix goed. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en top af met de mozzarella, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden. Schuif voor 15 min. de oven in.
4
Garneer de gnocchi met de overige basilicum en serveer.

Makkelijke gnocchi recepten

Eén van de makkelijkste recepten uit Italië is een goede, romige gnocchi! Deze zachte deegkussentjes maak je van aardappelen, maar het wordt vaak gezien als een pasta. Wij zijn in ieder geval dol op gnocchi en hebben genoeg recepten voor je klaarstaan. Of je nu kiest voor een gnocchi ovenschotel recept of gnocchi serveert met een lekkere salade recept, er zijn genoeg gnocchi recepten voor het avondeten op Eatertainment te vinden.

Zo is deze gnocchi ovenschotel met groene pesto onwijs lekker én makkelijk. In 10 minuten ben je al klaar met bereiden en daarna neemt de oven het werk van je over. Lekker met groenten als cherrytomaten, courgette en spinazie. Deze gnocchi ovenschotel met prei en champignons is ook onwijs lekker om te maken. De ovenschotel zit boordevol groenten en is lekker romig dankzij de toevoeging van ricotta en mozzarella.

Wist je dat je ook heel gemakkelijk je eigen gnocchi kan maken? In dit recept voor zelfgemaakte gnocchi laten we je zien hoe. Bak de gnocchi vervolgens in salieboter en je hebt een heerlijke, klassieke gnocchi gemaakt. Je kan er ook voor kiezen om met die zelfgemaakte gnocchi andere recepten te maken. Denk aan een gnocchi carbonara, waarbij we de spaghetti vervangen door gnocchi, of deze smaakvolle gnocchi arrabbiata met chili olie. De chili olie in dit recept maak je ook heel gemakkelijk zelf! Zo heb je in no time een goede voorraad chili olie om de lekkerste recepten mee te maken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via