Broodje rosbief
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Broodje rosbief

Kies voor een goede lunch met dit lekker broodje rosbief! Heerlijk met een zelfgemaakt tomatensmeersel én zelfgemaakte truffelmayonaise. Met dit broodje doorbreek je jouw standaard lunch!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept broodje rosbief

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd fijn. Pers het sap uit de citroen. Meng de Philadelphia, fijngesneden zongedroogde tomaten, chilivlokken en de helft van het citroensap tot een smeersel.
2
Maak de truffelmayonaise door de eidooiers, mosterd, overig citroensap, olijfolie en truffeltapenade te mengen met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
3
Snijd de stokbroden in tweeën en halveer. Besmeer met het tomaatsmeersel en beleg met de rucola, rosbief, truffelmayonaise en wat peper en zout. Top af met de Parmezaanse kaas snippers en pijnboompitten.

Verrukkelijke broodjes voor de lunch

Ben jij ook wel eens uitgekeken op de standaard boterham met kaas of een cracker met wat hummus? Dat begrijpen wij helemaal! Juist ook voor de lunch is het daarom goed om af en toe af te wisselen met wat lekkers. Maak bijvoorbeeld eens dit heerlijke broodje rosbief, kies voor een lekker soepje of beleg een wrap met wat jij lekker vindt. Ontdek hier alle lunchrecepten!

Naast dit broodje rosbief geven we je graag nog meer inspiratie voor lekkere belegde broodjes. Maak eens deze toast met pesto, mozzarella en parmaham. Een echt Italiaans broodje met allerlei verse ingrediënten uit de Italiaanse keuken! Een makkelijke én snelle maaltijd die ideaal is voor een thuiswerkdag. Liefhebber van vis? Kies dan voor deze toast met ricotta, gerookte zalm en avocado. Met dit broodje kies je voor een voedzame lunch vol met goede en gezonde vetten. Wat wil je nog meer?

Wanneer je toe bent aan comfort food, zijn er natuurlijk de croque madame en de croque monsieur. Twee gegrilde sandwiches uit de Franse keuken. Waar de croque monsieur besmeerd wordt met bechamelsaus en vervolgens gegratineerd wordt in de oven of op de grill, serveer je de croque madame met een spiegeleitje bovenop. Tip: deze heerlijke sandwiches vallen ook zeker in de smaak bij de kids.

De trend van nu: de pizza sandwich! Dit is een sandwich gemaakt van pizzadeeg, belegd met allerlei ingrediënten die jij lekker vindt. Voor deze pizza sandwich kiezen we voor tomatensaus, rucola, buffelmozzarella, parmaham, zongedroogde tomaatjes en natuurlijk mag de basilicum niet ontbreken. Kost je wat meer tijd om te maken, maar deze sandwich is het ideale broodje voor een heerlijke weekenddag!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via