Print opties

Sluiten

Garnalen loempia’s uit de oven

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het filodeeg uit de diepvries en laat het onder een vochtige theedoek ontdooien. Snijd de rode peper en knoflook fijn en halveer de garnalen. Meng de rode peper, knoflook, ketjap, garnalen en sambal door elkaar.
2
Snijd de spitskool en wortel in dunne reepjes en snijd de paprika in kleine blokjes. Bereid de glasmie volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
3
Verhit een wokpan en wok de garnalen met het mengsel met de rode peper en ketjap, paprika en wortel 2 min. Voeg de taugé en spitskool toe en wok nog 1 min. mee. Giet het geheel af en laat afkoelen. Roer de glasmie door het groenten-garnalenmengsel. Klop een ei los en zet apart.
4
Leg een vel filodeeg als een ruit op een snijplank, met een punt naar je toe. Leg 4 cm van de kant een strook vulling van ongeveer 2 cm breed en 6 cm lang. Vouw de onderste punt over de vulling en rol de vulling een slag om. Vouw nu de twee punten over de vulling heen. Rol de loempia op tot de laatste 4 centimeter aan de bovenkant overblijft. Besmeer de bovenste punt in met ei en rol de loempia op. Smeer de buitenkant van de loempia in met ei. Herhaal dit bij de overige loempiavellen.
5
Leg de loempia's op een met bakpapier bedekte bakplaat. Plaats de loempia’s 30 min in de oven. Draai de loempia na 15 minuten om en besmeer ook deze zijde met ei. Tip: serveer de loempia’s met een frisse salade.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.