In samenwerking met:
J:\CONTENT\Verstegen\Content creatie 2021-2023\B2C\Opgeleverd aan Verstegen\OSB Tex-Mex Blend voor Burrito's - Gekleurde Mexicaanse burrito’s met limoen-kwarkdip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gekleurde Mexicaanse burrito’s met limoen-kwarkdip

Een kleurrijke wrap waar extra groente in is verwerkt met romige guacamole, knapperige walnoten en een kruidig warm mengsel van paprika, bonen en ui.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gekleurde mexicaanse burrito’s met limoen-kwarkdip

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Pel en snipper de ui en de teen knoflook. Snijd de paprika’s in blokken van 1x1 cm. Voeg de olie toe aan een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de paprika, Verstegen World Spice Meal Burrito, zwarte bonen en ½ tl zout toe en bak 5 min. mee.
3
Halveer de avocado’s en verwijder de pit en schil. Prak de avocado samen met het resterende zout en 1 el limoensap tot een guacamole.
4
Meng de kwark met het resterende sap van de limoen tot een dip. Snijd de walnoten en de koriander grof. Scheur de bladeren van de ijsbergsla. Bereid de wraps volgens de aanwijzing op de verpakking.
5
Beleg iedere wrap met de guacamole, rijst, sla, bonenmengsel, walnoten en de koriander. Rol op en serveer met de limoen- kwarkdip.

Kleurrijke wraps

Wortel- en bietenwraps zijn varianten van tortillawraps die gemaakt zijn met toevoeging van wortels en bieten. Ze zijn een gezonder alternatief voor traditionele meelwraps en bieden een kleurrijke en smaakvolle optie voor verschillende gerechten.

Wortelwraps worden meestal gemaakt door geraspte wortel te vermengen met een beslag op basis van meel (zoals volkorenmeel of kikkererwtenmeel) en water. Dit beslag wordt vervolgens uitgespreid en gebakken tot dunne wraps. De wortel geeft de wraps een lichtzoete smaak en een aangename textuur.

Bietenwraps worden op een vergelijkbare manier gemaakt, maar met geraspte bieten als hoofdingrediënt. Deze wraps hebben meestal een rijke, aardse smaak en een mooie paarse kleur. Ze zijn een goede bron van voedingsstoffen zoals vezels en antioxidanten.

Naast wortel- en bietenwraps zijn er nog andere soorten wraps op de markt. Enkele populaire opties zijn: maïswraps, spinaziewraps, volgraanwraps, tomatenwraps en paleowraps.

Je kunt ze gebruiken als alternatief voor traditionele wraps in verschillende recepten, zoals wraps met groenten, kip, vis of een vegetarische vulling. Experimenteer met verschillende soorten wraps om te ontdekken welke smaken en texturen je het lekkerst vindt!

Er zijn talloze ingrediënten die populair zijn om op een wrap te doen, de meest voorkomende ingrediënten die vaak gebruikt worden bij het beleggen van wraps zijn: groenten, vlees, kruiden en specerijen, bonen en kaas.

Een lekkere wrap hoeft niet altijd met een tortilla gemaakt te worden. Wat dacht je van een wrap gemaakt van omelet? Probeer deze omelet wrap met sla, hummus en avocado. Omeletwraps zijn erg voedzaam, gemakkelijk te maken én koolhydraatarm.

Gerookte zalm en spinazie zijn ook erg lekkere ingrediënten om een omelet wrap mee te vullen. Ook krijg je onmisbare omega-3 vetzuren binnen. Deze omeletwraps met gerookte zalm en spinazie is lekker en gezond!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via