In samenwerking met:
Geroosterde Groene Asperges Met Burrata 02
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Geroosterde groene asperges met burrata

De ene persoon is er dol op, de ander eet ze liever niet. Wij zijn in ieder geval fan van groene asperges! Met dit recept maak je ook de niet-liefhebber enthousiast. De groene asperges roosteren we samen met de paprika en zoete aardappelen in de oven en het geheel toppen we af met pesto olijfolie, rauwe ham en romige burrata. Klinkt goed toch?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept geroosterde groene asperges met burrata

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappel en snijd in gelijke grove stukken. Snijd de harde onderkant van de asperges. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in gelijke grove stukken.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de zoete aardappelen in 5 min. beetgaar. Giet af.
3
Verdeel de groene asperges, paprika en zoete aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olijfolie over het geheel en breng op smaak met peper en zout. Plaats de bakplaat 15 min. in de voorverwarmde oven.
4
Haal uit de oven en verdeel de pesto olijfolie erover. Garneer met de rauwe ham en burrata.

Aan de slag met groene asperges

In tegen stelling tot witte asperges worden groene asperges gezien als wilde asperges. De groene asperge groeit namelijk boven de grond en ontvangt veel zonlicht, waardoor de asperge mooi groen kleurt. Groene asperges hebben een lekkere bite, terwijl witte asperges vaak wat sappiger worden wanneer je ze kookt. Met groene asperges maak je daarom heerlijke salades. Denk aan deze groene salade met chimichurri, courgette, tuinbonen en groene aspergetips. Ook lekker om te proberen is deze Toscaanse salade van groene asperges met burrata en verse frambozen.

Groene asperges kan je op verschillende manieren bereiden. Een van de lekkerste manieren om deze groene groente te bereiden, is door ze te roosteren. Het roosteren geeft een lekkere krokante bite aan de asperges. Daarnaast kan je groene asperges ook koken, stomen, bakken of grillen op de barbecue. Zo’n lekker barbecue recept is deze BBQ salade met kipfilet en groene asperges. Door de groenten te grillen, krijgt het een extra lekkere smaak doordat de natuurlijke suikers gaan karamelliseren. Zo worden de groenten net wat zoeter en dat is ontzettend lekker!

Ook liefhebber van witte asperges? Combineer dan groen met wit! Zo kiezen we in dit recept van gegrilde asperges met burrata en amandel-knoflookkruim voor zowel witte als groene asperges. De combinatie van de twee soorten is namelijk heerlijk. De asperges ga je grillen, waardoor ze wat zoeter van smaak worden. Een echte aanrader!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via