De ene persoon is er dol op, de ander eet ze liever niet. Wij zijn in ieder geval fan van groene asperges! Met dit recept maak je ook de niet-liefhebber enthousiast. De groene asperges roosteren we samen met de paprika en zoete aardappelen in de oven en het geheel toppen we af met pesto olijfolie, rauwe ham en romige burrata. Klinkt goed toch?
In tegen stelling tot witte asperges worden groene asperges gezien als wilde asperges. De groene asperge groeit namelijk boven de grond en ontvangt veel zonlicht, waardoor de asperge mooi groen kleurt. Groene asperges hebben een lekkere bite, terwijl witte asperges vaak wat sappiger worden wanneer je ze kookt. Met groene asperges maak je daarom heerlijke salades. Denk aan deze groene salade met chimichurri, courgette, tuinbonen en groene aspergetips. Ook lekker om te proberen is deze Toscaanse salade van groene asperges met burrata en verse frambozen.
Groene asperges kan je op verschillende manieren bereiden. Een van de lekkerste manieren om deze groene groente te bereiden, is door ze te roosteren. Het roosteren geeft een lekkere krokante bite aan de asperges. Daarnaast kan je groene asperges ook koken, stomen, bakken of grillen op de barbecue. Zo’n lekker barbecue recept is deze BBQ salade met kipfilet en groene asperges. Door de groenten te grillen, krijgt het een extra lekkere smaak doordat de natuurlijke suikers gaan karamelliseren. Zo worden de groenten net wat zoeter en dat is ontzettend lekker!
Ook liefhebber van witte asperges? Combineer dan groen met wit! Zo kiezen we in dit recept van gegrilde asperges met burrata en amandel-knoflookkruim voor zowel witte als groene asperges. De combinatie van de twee soorten is namelijk heerlijk. De asperges ga je grillen, waardoor ze wat zoeter van smaak worden. Een echte aanrader!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment