Een kleurrijke salade die je zo op tafel hebt gezet: Toscaanse salade van groene asperges met burrata en frambozen. Heerlijk door de knapperige asperges en geroosterde pijnboompitten, de romige burrata en zoete frambozen.
Burrata is een heerlijke Italiaanse kaas die bekend staat om zijn romige en zachte textuur. Het is oorspronkelijk afkomstig uit de regio Puglia in Zuid-Italië, waar het voor het eerst werd gemaakt in de late 19e eeuw.
Burrata wordt traditioneel gemaakt van koemelk en bestaat uit twee lagen. De buitenste laag is gemaakt van mozzarella, terwijl de binnenste laag gevuld is met room. Dit creëert een heerlijke, smeuïge vulling die lijkt op verse roomkaas. Wanneer je de kaas opensnijdt, vloeit de zachte vulling eruit, wat een kenmerkend aspect van burrata is.
De productie van burrata begint met het maken van mozzarella. De mozzarella wordt gevormd tot een zakje, waarin de vulling van room wordt geplaatst. Vervolgens wordt de kaas gesloten en met de hand gevormd tot een karakteristieke knoopachtige vorm.
Burrata wordt meestal geserveerd bij kamertemperatuur, omdat de kaas op die manier zijn romige textuur en volle smaak behoudt. Het wordt vaak gecombineerd met verse tomaten, basilicum en olijfolie, waardoor het een populaire keuze is voor salades en antipasti. Burrata kan ook worden geserveerd met gegrilde groenten, op een pasta of pizza’s of als onderdeel van een voorgerecht.
De populariteit van burrata is de afgelopen jaren enorm gegroeid, zowel in Italië als wereldwijd. Pasta en burrata is ook een erg lekkere combinatie. Probeer deze pasta met bimi en burrata eens, dit heerlijke gerecht staat al binnen 15 minuten op tafel! Scheur de burrata over de pasta, en top de pasta af met wat blaadjes basilicum en de rucola. Of ga voor deze gegrilde asperges met burrata en amandel-knoflookkruim, de asperges en de burrata gaan heerlijk samen en geven een lekkere twist aan de klassieke witte asperges.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment