Gestoofde peer met ijs en koffiesaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Gestoofde peer met ijs en koffiesaus

Stoofperen staan bekend als kerstklassieker, maar met dit gerecht kun je er het hele jaar door van genieten! Wij serveren ze namelijk als dessert. De combinatie met de sterke smaak van koffie zorgt voor een overheerlijke, verrassende traktatie.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gestoofde peer met ijs en koffiesaus

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Schil de peren, verwijder de onderkant en zorg dat het steeltje aan de peer blijft zitten. Snijd de roomboter in kleine blokjes en zet in de koelkast.
2
Giet het water samen met de kaneel, steranijs en vanille extract en de helft van de suiker in een pan. Breng het geheel aan de kook, leg de peren in het mengsel en zet vervolgens het vuur laag met de deksel op de pan. Laat het geheel 30 min. zachtjes koken.
3
Giet ondertussen de espresso in een pannetje, zet op het vuur en los de overige suiker hierin op. Voeg, wanneer de suiker is opgelost, de boter blokje voor blokje toe. Zet het vuur uit en roer het geheel goed door zodat de koffiesaus langzaam dikker wordt.
4
Verkruimel de koekjes en verdeel over 4 gebaksbordjes. Leg op ieder bordje een peer met een bolletje ijs. Roer de koffiesaus voor het serveren nog een keer door en giet over de peer.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via