Schil de peren, verwijder de onderkant en zorg dat het steeltje aan de peer blijft zitten. Snijd de roomboter in kleine blokjes en zet in de koelkast.
2
Giet het water samen met de kaneel, steranijs en vanille extract en de helft van de suiker in een pan. Breng het geheel aan de kook, leg de peren in het mengsel en zet vervolgens het vuur laag met de deksel op de pan. Laat het geheel 30 min. zachtjes koken.
3
Giet ondertussen de espresso in een pannetje, zet op het vuur en los de overige suiker hierin op. Voeg, wanneer de suiker is opgelost, de boter blokje voor blokje toe. Zet het vuur uit en roer het geheel goed door zodat de koffiesaus langzaam dikker wordt.
4
Verkruimel de koekjes en verdeel over 4 gebaksbordjes. Leg op ieder bordje een peer met een bolletje ijs. Roer de koffiesaus voor het serveren nog een keer door en giet over de peer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.