De show stelen tijdens de Paasbrunch? Met deze knalgele spiegeltaart ben je verzekerd van succes! Naast dat de taart een echt pronkstuk is, is de smaak écht subliem. De combinatie van het zuurtje van de passievrucht en de zoete witte chocolade cheesecake vulling komen ontzettend mooi samen. Enige ervaring met bakken komt bij het maken van deze taart goed van pas. Verdeel het over 2 dagen in verband met de rusttijden van de taart en verbluf je gasten én jezelf met dit spektakelstuk!
Tip: de passievruchtsiroop, passievrucht puree, glucosestroop en eetbare bloemen zijn te koop bij de horeca groothandel.
Pasen is een belangrijk Christelijk feest dat elk jaar gevierd wordt op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente. Het markeert de opstanding van Jezus Christus uit de dood en symboliseert daarmee de overwinning van het leven op de dood. Vandaag de dag is Pasen niet alleen meer een religieus feest, maar ook een cultureel feest dat door veel mensen gevierd wordt. Het is een tijd waarin we samenkomen met familie en vrienden en genieten van uitgebreide maaltijden, paaseieren en andere traditionele lekkernijen.
Het eten van eieren is een oude traditie die teruggaat tot de tijd van de oude Perzen, waarbij het ei symbool stond voor vruchtbaarheid en nieuw leven. Ook het paasbrood heeft een symbolische betekenis, namelijk het brood dat tijdens het Laatste Avondmaal werd gegeten.
Een overheerlijke en uitgebreide Paasbrunch met jouw dierbaren mag natuurlijk niet ontbreken. Weet jij al wat je met Pasen op tafel zet? Wij helpen je een handje op weg! Kies voor een combinatie van zoet en hartig en maak allerlei lekkers, zodat iedereen kan pakken wat hij of zij wil en lekker vindt. Maak bijvoorbeeld cheesecake taco’s met blauwe bessen, mini quiches met broccoli en Manchego of ga voor blauwe bessen scones met snelle clotted cream. En wat niet mag ontbreken op de Paastafel is natuurlijk een mooi paasbrood. Wij kiezen voor dit gevlochten paasbrood met abrikozen, hazelnoten en rozijnen. Ontzettend lekker!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment