Gevulde Eieren
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gevulde eieren

Eieren, wat ons betreft onmisbaar tijdens de paasdagen. Gekookt, gebakken maar ook… gevuld! Varieer met heerlijke smaakcombinaties en laat je verrassen door de smaken van Griekenland met ons gevuld eitje ‘Grieks genieten’. Of wat dacht je van de klassieke combinatie roomkaas en zalm in ‘n eitje? En voor een extra romige toets: gevuld eitje ‘Holy guacamole’ met frisse limoen en een beetje pit. Ai caramba!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten Grieks genieten
Ingrediënten Zalige zalm
Ingrediënten Holy guacamole
Extra benodigdheden

Recept gevulde eieren

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Kook in 10 minuten de eieren hard. Laat ze schrikken onder stromend koud water en pel ze. Zalige zalm tip: Wil je dat je eieren een mooi roze randje hebben? Meng dan bietensap en azijn en laat hier de gepelde hele eieren 45 minuten in intrekken.
2
Halveer de eieren en haal het eigeel uit de eieren. Spoel ze eventueel nog om zodat de eieren er netjes uitzien.
3
Grieks genieten: Doe het eigeel in een kommetje. Meng met de feta, mayonaise, platte peterselie en dille en prak met een vork tot een egaal mengsel. Is het nog te kruimelig? Voeg dan extra mayonaise toe. Roer tot slot de olijven er doorheen. Zalige zalm: Doe het eigeel in een kommetje. Meng met cream cheese, mosterd en prak tot een glad geheel. Knip of snijd de bieslook in kleine stukjes en roer de zalmsnippers en bieslook door het eimengsel. Holy guacamole: Doe het eigeel in een kommetje. Halveer de avocado en schep de avocado uit de schil met een lepel. Voeg limoensap en knoflook toe en breng op smaak met zout. Prak tot een glad geheel samen met het eigeel. Vind je het niet glad genoeg? Voeg dan yoghurt toe.
4
Schep met een lepel de vulling in een spuitzak. Spuit de halve eieren vol met het mengsel en top met een plakje olijf (Grieks genieten), extra bieslook (Zalige zalm) of een ringetje rode peper (Holy guacamole).

Op zoek naar meer lekkere borrelhapjes? Bekijk hier onze recepten!

Online workshop

Foodie Judith van My Food Blog leert je in haar workshop verschillende gevulde eieren maken. Check de workshop via de video.

Hoe lang kun je gevulde eieren bewaren?

Na het maken van de heerlijke gevulde eieren kun je ze nog 1 dag bewaren in de koelkast. Wil je ze graag later nog een keer eten? Bewaar de vulling dan los in een luchtdichte spuitzak. Op deze manier kun je ze op een later moment af maken!

Hoe lang moet je eieren koken voor gevulde eieren?

Om de perfect eieren te koken voor het maken van gevulde eieren kook je ze 10 minuten. Laat ze schrikken door ze onder stromend koud water te houden en pel ze. Hierna kun je ze af maken met de vulling en zijn ze klaar om op te eten!

Hoe lang van tevoren kun je gevulde eieren maken?

Gevulde eieren kun je makkelijk een dag van tevoren maken. Het lekkerst is wel om de vulling en de eitjes apart te houden. Bewaar de vulling in een luchtdichte spuitzak of in een afgedekte bewaardoos, dan kun je ze de volgende dag af maken!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via