In dit recept worden muffins gezoet door het gebruik van bananen. Deze muffins bevatten weinig suiker en veel vezels doordat ze worden bereid met fruit en volkorenmeel. Door de eieren en walnoten zijn ze een lekker vullende verwennerij.
Tip: Wil je de muffins iets zoeter maken? Gebruik dan melkchocolade of voeg 2 el honing toe aan het beslag. Let wel op dat hierdoor de muffins minder verantwoord zijn en de voedingswaarden veranderen.
*Wat is au bain-marie?
Au bain-marie smelten doe je door de chocolade in een hittebestendige kom te plaatsen en deze op een pan met licht kokend water te zetten. Belangrijk hierbij is dat er geen water of stoom in de kom terecht komt en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door en laat de chocolade zachtjes smelten.
Als je zelf muffins wilt maken raden we je aan om ze 20 tot 25 minuten te bakken in de oven, hetzelfde geldt voor ei muffins. Wanneer je minimuffins gaat maken raden we je aan om ze 15 minuutjes in de oven te laten garen.
Als je zelf muffins hebt gebakken wil je ze natuurlijk graag bewaren. Als je ze goed verpakt kun je de muffins tot wel een week bewaren! Zorg er wel voor dat je ze luchtdicht verpakt.
Het verschil tussen muffins en cup cakes zit in de structuur, muffins zijn namelijk meer broodachtig. Een cupcake versier je nog met bijvoorbeeld glazuur. Muffins daarentegen zijn meteen klaar als ze uit de oven komen.
Naast de gezonde bakrecepten zijn er nog vele andere gezonde recepten voor tijdens het ontbijt, de lunch of het avondeten. Ontdek bijvoorbeeld de lekkerste bananenbrood recepten of ga voor een van de gezonde koekjes recepten. Bekijk alle gezonde recepten en laat je inspireren!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment