Hachee met rode kool en aardappelpuree
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Hachee met rode kool en aardappelpuree

Een klassiek Hollands gerecht met een twist. Door de hachee te bereiden met bier en peperkoek krijgt het vlees een extra diepe en volle smaak. Een perfect gerecht voor op de koudere dagen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept hachee met rode kool en aardappelpuree

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
3u 5min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 130°C. Snijd de runderriblappen in blokjes van 1x1 cm. Pel en snijd de ui in halve ringen.
2
Verhit 1/3 van de boter in een braadpan en bak het vlees rondom aan. Laat braden tot het vocht weg is. Voeg de ui en mosterd toe en bak mee voor 2 min. Voeg het bier, bouillon en laurier toe aan de pan. Kruimel de ontbijtkoek over het geheel. Roer door en plaats in de oven voor 3 uur.
3
Schil in de laatste 30 min. van de oventijd de aardappelen en snijd in parten. Breng water aan de kook in een pan en kook de aardappelen in 15 min. gaar. Giet af en stamp fijn. Voeg de resterende boter, zout en melk toe en roer door.
4
Bereid de rode kool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Serveer de hachee met de rode kool en aardappelpuree.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via